Sport

Košarka

Sesar: Zadru sam zahvalio na ponudi, ostajem u Gorici koja ima velike planove

Sesar: Zadru sam zahvalio na ponudi, ostajem u Gorici koja ima velike planove
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pitanje trenera u KK Zadar uvijek je vruća tema, kao i odnosi u košarkaškoj regiji te raspodjela klubova prema ambicijama između europskih natjecanja, nacionalnih liga i ABA lige.

U središtu svega toga našao se trener Gorice Josip Sesar.

On je u razgovoru za Sportske novosti priznao kako je sa Zadrom razgovarao, ali je tu opciju odbacio jer njegova Gorica ima velike planove. Promocijom Splita u ABA ligu otvaraju se dva mjesta za Hrvate u ABA 2 ligi, a baš će Sesarova momčad popuniti jedno mjesto.

"Imao sam informativni razgovor s ljudima iz Zadra, ne bježim od toga. Nakon toga smo ostavili dogovor da se čujemo za daljnje korake, ali se situacija promijenila i odlučio sam ostati u Gorici. Klub ide prema ABA 2 ligi, u razgovoru s predsjednikom smo pronašli zajednički jezik i klub želimo podignuti na višu razinu", otkrio je Sesar.

Ambicije Gorice o iskoraku nisu ništa novo pa se i prošle sezone razmišljalo o drugom natjecanju. Ove godine će pak i financijska konstrukcija biti jača pa bi klub trebao biti spreman iznijeti veće zalogaje.

"Bila je priča oko Alpe Adria kupa, ali se nije realiziralo jer nije bilo vremena za pripremu. No ovog ljeta je drugačija situacija, uključio se i grad Velika Gorica te je pokazana volja da klub ode na razinu više. Uvjeren sam da će to biti dobra priča. U momčadi ćemo ostaviti dosta igrača, a nadopunit ćemo ih s igračima kojima će ovo biti odskočna daska, mi na ABA 2 ligu gledamo kao natjecanje u kojemu možemo učiti", kazao je Sesar.


Reci što misliš!