Sport

di ima dima...

Vrbuje li FIBA Zadrane u košarkašku Ligu prvaka?

Vrbuje li FIBA Zadrane u košarkašku Ligu prvaka?
Bojan Bogdanić

Ne nedavnoj telefonskoj skupštini ABA lige Košarkašima Zadra potvrđen je status u elitnom razredu regionalne košarke, odnosno ABA prvoj ligi. Međutim, danas se pojavljuju informacije kako je FIBA-ino najjače klupsko natjecanje ozbiljno zainteresirano za suradnju sa Zadrom.

Priču donosi Tvrtko Puljić iz Sportskih novosti:

"Prema dostupnim informacijama, FIBA pikira “uzeti” i jedan hrvatski klub, a to bi bio, ne Cibona, ne Split, već Zadar.

Naime, iz izvora bliskih FIBA-i, iz izvora koji dolaze izvan Hrvatske, stižu informacije kako je akrobacija Cibone s odlaskom zaposlenika na burzu dodatno ponizila reputaciju nekadašnjeg dvostrukog prvaka Europe, a i Zadar je zanimljiviji FIBA-i nego Split, trostruki prvak Europe, zato jer posjeduje bolju infrastrukturu, čitaj Krešinu dvoranu.

U ovim igrama prijestolja europske košarke koji će determinirati ovaj sport u sljedećem razdoblju, postoji bojazan, kod nas ne razmišljaju previše. Širine i dubljeg promišljanja, neke razumne strategije tu nema.

I stoga su nam klubovi sirotišta. I ideja. I vizija. Ne samo novaca."

Valja imati na umu kako ovo nije prvi put da su se pojavile slične informacije nakon što je prošla sezona prekinuta uslijed pandemije koronvirusa, no ova je priča ipak više "držala vodu" prije nego što je Zadru potvrđen ostanak u ABA ligi. Međutim, HKS ima itekakav interes da barem jedan hrvatski klub plasira u europska natjecanja, a navodno je spreman i financijski pripomoći, a ako je FIBA prema Puljićevim informacijama odabrala Zadar, mogao bi ispred nas biti još jedan zadnimljiv period. Na Višnjiku nikad dosadno...


Reci što misliš!