Sport

od lipnja

Tihomir Bujan novi voditelj omladinskog pogona KK Zadar

Tihomir Bujan novi voditelj omladinskog pogona KK Zadar

Tihomir Bujan novi je voditelj omladinskog pogona KK Zadar. Bujan iza sebe imao jako veliko trenersko iskustvo. Posljednjih nekoliko godina bio je koordinator omladinskih selekcija košarkaškog saveza Gruzije.

Tihomir Bujan novi je voditelj omladinskog pogona KK Zadar. Bujan iza sebe imao jako veliko trenersko iskustvo. Bio je pomoćnik Igoru Kokoskovu na klupi Gruzijske seniorske reprezentacije koja je pobjedom protiv Hrvatske ostvarila povijesni uspjeh plasmanom u 1/8 finala FIBA Eurobasketa gdje biva tijesno poražena od kasnijeg finalista Litve.

Od ljeta 2015. obnašao je dužnost koordinatora svih omladinskih selekcija Gruzijskog košarkaškog saveza te je bio i pomoćnik Iliasu Zourosu u seniorskoj reprezentaciji Gruzije.

 U ljeto 2017. koordinator je i član stožera U-16 reprezentacije Gruzije koja osvaja brončanu medalju na Europskom prvenstvu B divizije te povijesni plasman u A diviziju za sljedeće prvenstvo.

 U jesen 2017. gostuje na treninzima američkih sveučilišta DUKE (trener Mike Krzyzewski), Wake Forrest (trener Danny Manning), UNC Charlotte (trener Mark Price) i Elon kao i NBA momčadi Charlotte Hornets (trener Steve Clifford).

 U siječnju 2019. postaje glavni trener BC Prievidza (Slovačka) te s njima ulazi u Finale prvenstva i Polufinale kupa Slovačke.  Zadnji angažman kao trener imao je u slovačkoj Handlovi.

„Svidjela mi se ideja koju su mi prezentirali Mijolović, Žilavec i Longin te strategija da u prvom sastavu bude što više zadarskih igrača. Zadar ima sjajne resurse, no čeka nas velik i dugotrajan posao da stvorimo selekcije i igrače koji bi na pravi način mogli nositi igru Zadra. Vrlo brzo smo se dogovorili, u sljedećim danima obavit ću razgovore sa suradnicima u omladinskom pogonu te ćemo odrediti smjernice za rad u narednom periodu, najprije na dvije godine na koliko je za sada dogovorena suradnja koja počinje s prvim danom  mjeseca lipnja“ – istaknuo je Bujan.


Reci što misliš!