Sport

Košarka

KK Zadar raskida ugovore s igračima, trenerom i stručnim stožerom

KK Zadar raskida ugovore s igračima, trenerom i stručnim stožerom
Zadar/ Zvonko Kucelin

Košarkaški klub Zadar pred raskidom je ugovora s igračima, trenerom i stručnim stožerom prve momčadi koji ih za klub s Višnjika vežu do 15. lipnja ove godine. Za trinaest zaposlenika radne zajednice tražit će se financijska pomoć iz paketa mjera Vlade RH što je bio i naputak klubovima iz HKS-a.

Formalno, novi ugovori su im već istekli sa zadnjim danim ožujka, a kako doznajemo čeka se samo potpis igrača i trenera da postanu važeći. Prema izjavama nekolicine igrača s kojima smo stupili u kontakt problema oko potpisa istih ne bi trebalo biti.

Svima njima puna plaća bit će isplaćena još za ožujak, dok one koje su im bile garantirane ranijim ugovorom ipak neće vidjeti.

Bila je to očekivana odluka koju je klub koji se vodio odlukom Hrvatskog košarkaškog saveza o završetku svih natjecanja pod njeegovom ingerencijom.

“Mislim da je klub u ovoj situaciji ispao i više nego fer s obzirom na datum s kojim smo prestali trenirati. Mi igrači smo, koliko mi je poznato, svi svjesni da je ovo viša sila i mislim da smo svi suglasni s ovom odlukom koju je klub donio”, oglasio se kapetan momčadi s Višnjika Ive Ivanov.

Kako nam je prije nekoliko dana potvrdio predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar Ivan Mijolović, sa igračima i stručnim stožerom još se ranije krenulo sa sporazumnim raskidima ugovora.

“Zadovoljan sam što smo naišli na njihovo razumno razmišljanje tako da smatram kako ćemo to pitanje zaključiti kroz idući tjedan.”

Mijolović je istaknuo i kako se ostavio prostor opciji da se ugovori ponovno aktiviraju.

” Naravno, ostavili smo opciju da ukoliko dođe do nastavka ABA lige”, iako je, prema njegovim riječima, tako nešto nemoguće očekivati.


Reci što misliš!