Sport

Košarka

Iz KK Zadar poručuju: Ne želimo titulu za stolom, poništite sezonu!

Situacija s koronavirusom prekinula je košarkaško prvenstvo Hrvatske u trenutku kada su košarkaši Zadra bili vodeća momčad na ljestvici.

I dok se čeka službena odluka saveza što će biti s prvenstvom, s Višnjika poručuju: Ne želimo titulu za stolom, poništite sezonu!

Miruje i hram košarke, Krešin dom na Višnjiku. Košarkaši Zadra su se u trenutku prekida uzrokovanog krizom zbog koronavirusa  zatekli na prvom mjestu ljestvice košarkaškog prvenstva, no odigrano je manje od dvije trećine regularnog djela.

Prava uzbuđenja se nisu dogodila i stav kluba je prekid i poništavanje prvenstva. Titula? Ne hvala - ponosno poručuju u klubu.

- Mislim da ne bi bilo nimalo sportski osvojiti titulu za stolom. Ako titulu treba osvojiti, treba je osvojiti na parketu, pošteno i zasluženo isto kao što smo osvojili Kup, kazao je  direktor KK Zadar, Željko Žilavec.

Kup Krešimira Čosića osvojen je prije nešto više od mjesec dana na Višnjiku pobjedom nad Cibonom u finalu. Feštao je Tornado, prvi trofej sletio je u Zadar nakon 13 godina. Vodeći u prvenstvu, osvajači Kupa a u ABA ligi pri dnu u borbi za opstanak s upisanih 15 poraza. Zadar je u poiljednje dvije sezone najgora momčad lige.

- Naša je želja ostvariti ostanak, imamo tu utakmicu protiv Zvezde. Ne treba ni govoriti koliko je to težak protivnik i treba biti objektivan da nama tu šanse nisu velike, kazao je Danijel Jusup, trener KK Zadar:

Iz hrvatskog košarkaškog saveza još uvijek nema službene informacije što će biti sa svim natjecanjima. U Zadru je svima jasno - košarka se ove sezone više neće igrati.

- Nakon ovakve pauze treba najmanje mjesec, mjesec i po da se to dovede u nekakvu normalu. I kad sve ponovo krene ne možeš odmah igrati jer su velike mogućnosti ozljeda igrača, dodao je Jusup.

Sve je stalo pa tako i novac te će uprava i igrači uskoro na razgovor.

- Sezona nije baš uspješna i zadovoljavajuća s obzirom na sponzore pa ćemo morati sjesti s igračima i pronaći nekakvo zajedničko rješenje, nadam se na obostrano zadovoljstvo, kazao je Žilavec.

Košarkaški savezi Belgije, Slovenije i nekih drugih zemalja već su prekinuli prvenstva i prvakom proglasili lidera natjecanja, no u gradu košarke titulu za zelenim stolom ne žele.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!