Sport

Nogomet

Dinamo otpustio cijeli Bjeličin stožer

Dinamo otpustio cijeli Bjeličin stožer
Luka Stanzl/PIXSELL

U redovima Dinama i dalje nema mira. Vodstvo hrvatskog nogometnog prvaka u četvrtak je uručilo otkaz cijelom stožeru trenera Nenada Bjelice.

Otkaz su dobili Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz i Jasmin Osmanović, objavio je Dinamo u šturom priopćenju na službenoj internetskoj stranici.

Razlozi ove iznenadne čistke još uvijek nisu poznati, međutim čini se kako su Bjeličini najbliži suradnici dobili otkaz jer nisu pristali na smanjenje plaća.

Nenad Bjelica ostaje za kormilom Dinama, međutim pitanje je kako će reagirati nakon što je ostao bez najbližih suradnika.

Dinamo je zbog pandemije koronavirusa u utorak odlučio smanjiti plaće igračima, stručnom stožeru i članovima radne zajednice u periodu od sljedećih šest mjesec. Svi u klubu su pristali na rezanje prihoda osim prve momčadi i stožera.

Tom odlukom igrači i treneri ostali bi bez trećine prihoda. Trećina primanja isplatila bi im se u redovnim rokovima, dok bi se trećina primanja isplatila u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo.

Zaposlenicima koji zarađuju više od 7.500,00 kuna, što je prosječni dohodak grada Zagreba, isplatit će se taj iznos te razlika do punog iznosa plaće na sljedeći način. -t trećina od razlike između prosječnog dohotka i punog iznosa plaće isplaćuje se redovito. Trećina će se isplatiti u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo, dok se trećina također, neće isplatiti.

Da su igrači odbili manje plaće bilo je jasno već dan kasnije kada je klub objavio priopćenje u kojem se zahvaljuju zaposlenicima kluba, B momčadi i nogometnoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plaća u periodu do 30. rujna 2020. godine. Klub se zahvalio svima osim prvom sastavu.

"Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku kluba. Ova odluka koju nije bilo lako donijeti nužna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i epidemije koronavirusom te u trenucima kada su nogomet i sport potpuno zaustavljeni, u Hrvatskoj i svijetu," poručili su iz kluba.

Ostaje vidjeti kako će na sve reagirati šef stručnog stožera Nenad Bjelica. Hoće li i on napustiti klub ili će složiti novu ekipu suradnika.

Bjelica je preuzeo Dinamo u svibnju 2018. godine i na klupi 'modrih' ostvario je fantastične rezultate.

Osvojio je dva naslov prvaka, a milimetar je i do treće titule. Prezimio je s 'modrima' u Europi' nakon 49 godina čekanja doguravši do osmine finala Europske lige, dok je ove sezone izborio plasman u Ligu prvaka gdje je Dinamo do zadnjeg kola bio i igri za prolaz.

Dinamo trenutačno vodi na ljestvici sa 65 bodova, 18 više od Rijeke.


Reci što misliš!