Sport

#koronavirus

Luka Modrić vježba u svom domu, Real neće smanjivati plaće

Luka Modrić vježba u svom domu, Real neće smanjivati plaće
Sanjin Strukic/PIXSELL

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić poručio je u četvrtak da nema zdravstvenih poteškoća u Madridu, žarištu koronavirusa, gdje se nastavio individalno pripremati u svojoj kući.

Real Madrid je istovremeno izvijestio kako neće smanjivati plaće premda su utakmice otkazane do daljnjeg.

"Nemoj se predavati. Pati sada i živi ostatak života kao šampion", citirao je 34-godišnji Modrić bivšeg boksača Muhhamada Alija na svojom Instragram profilu na kojem je i objavio svoju fotografiju na kojoj se vidi kako vježba.

Igrači Real Madrida nalaze se u kućnoj karanteni od 12. ožujka, kada je košarkašu Treyu Thompkinsu dijagnosticiran koronavirus. Sportski kamp na sjeveru grada je od tada zatvoren, a igrači samostalno vježbaju u svojim velikim luksuznim kućama u predgrađu Madrida.

U Madridu je 14.600 inficiranih ljudi od ukupno  56.200 oboljelih u Španjolskoj. U srijedu je izvanredno stanje produženo za dodatna dva tjedna, do 11. travnja.

Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales rekao je u srijedu da nije vrijeme za razgovore oko datuma mogućeg nastavka prvenstva.

"Nećemo nagađati, puno je žrtava", izjavio je na konferenciji za medije. Savez i La Liga, organizator natjecanja, prethodno su poručili kako će vlada odlučiti kada se može igrati.

Uprava Real Madrida procjenjuje da će moći podnijeti teret plaća svojih nogometaša i košarkaša tijekom tog razdoblja.

“Nema govora o rezanju. Real Madrid neće dirati plaće niti ugovore svojim igračima“, rekao je klupski dužnosnik za Hinu.

Njegov najveći rival Barcelona nastavila je u četvrtak pregovore sa svojim igračima oko smanjenja plaća za razdoblje dok traje izvanredno stanje.


Reci što misliš!