Sport

Košarka, NBA liga

Osoblje i igrači LA Lakersa u karanteni sljedećih 14 dana

Osoblje i igrači LA Lakersa u karanteni sljedećih 14 dana
AP Images

Osoblje i igrači NBA momčadi LA Lakers su u karanteni sljedećih 14 dana i bit će testirani na COVID-19, pišu američki mediji.

Prema pisanju nekih medija, članovi Lakersa su u utorak imali sastanak nakon što je objavljeno da su Brooklyn Nets, njihov zadnji protivnik, objavili da su četiri
njihova igrača pozitivna na koronavirus, a među njima je i Kevin Durant. Samo jedan od tih igrača pokazuje simptome.

Brooklyn Nets i Lakers su igrali utakmicu 10. ožujka.

Lakers su u utorak navečer objavili priopćenje u kojem se ne navodi jesu li igrači u karanteni ili su testirani. No, u priopćenju stoji: "S obzirom na rizik izlaganju na našoj zadnjoj utakmici protiv Netsa 10. ožujka, slijedimo sljedeće korake vezano za COVID-19 procedure i  protokol koji su ustanovljeni u dogovoru sa zdravstvenim djelatnicima, NBA i našim UCLA Health liječnicima."

Brooklyn je bio na turneji po Zapadu i trebao je prošli četvrtak igrati utakmicu u San Franciscu protiv Golden State Warriorsa, no vratili su se u New York nakon što je NBA u srijedu navečer suspendirala sezonu.

Do sada su, osim četiri igrača Brooklyn Netsa, u NBA koronavirsom zaraženi igrači Utah Jazza Rudy Gobert i Donovan Mitchell te Christian Wood iz Detroit Pistonsa.

NBA sezona je prekinuta na najmanje 30 dana.


Reci što misliš!