Sport

#koronavirus

Odgođena sva gimnastička europska prvenstva

Odgođena sva gimnastička europska prvenstva
Arhiva/Davor Javorovic/PIXSELL

Svjetska pandemija koronavirusa prisilila je na otkazivanje ili odgađanje brojnih gimnastičkih natjecanja koja su se trebala održavati pod okriljem Svjetske (FIG) i Europske gimnastičke federacije (UEG), a među odgođenim događajima su europska prvenstva seniora i juniora u sportskoj i ritmičkoj gimnastici.

"Meni osobno to nije problem s obzirom na ozljede koje sam imao početkom godine. Nisam siguran da bih bio u pravoj formi za europsko, kad bi i došlo do njega. Loše je što je cijela sezona narušena, ali za mene i nije toliko loše. Nadam se da će se prvenstvo održati na jesen, kako je najavljeno", izjavio je najbolji hrvatski gimnastičar i aktualni svjetski doprvak na preči Tin Srbić.

Europsko prvenstvo za seniorke i juniorke trebalo je biti održano u Parizu od 30. travnja do 5. svibnja, a za seniore i juniore u Bakuu od 27. do 31. svibnja.

Među natjecanjima koja su još uvijek službeno u kalendaru je i Svjetski kup u Osijeku, a na rasporedu je od 18. do 21. lipnja.

Među otkazanim natjecanjima u ritmičkoj gimnastici je zagrebački Aura Cup koji je trebao biti održan od 1. do 3. svibnja.

Europsko seniorsko i juniorsko prvenstvo za ritmičarke trebalo je biti održano u Kijevu od 21. do 25. svibnja, a novi datum održavanja još nije poznat.


Reci što misliš!