Sport

subota, 28. ožujka

Još je mjesec dana ostalo do utrke "Life on Mars"

Još je mjesec dana ostalo do utrke
Anđelko Kurilić

Utrka "Life on Mars" ove godine održat će se 28. ožujka. Prema izboru čitatelja magazina "People Outdoors", utrka je dobila nagradu za najbolju outdoor turističku infrastrukturu, a posebnom je čini krajolik Metajne, kao i drugih dijelova Grada Novalje.

Staza prolazi krševitim krajolikom, uz plaže Ručica, Beritnica i Malin, a 14-kilometarska staza u Metajni označena je i otvorena tijekom cijele godine. U izradi su karta staze i mobilna aplikacija što će olakšati kretanje. Trči se stazama u duljini od 7, 14, 21 i 25 km. Prošle godine u utrci je sudjelovalo 1300 natjecatelja iz Hrvatske, SAD, Španjolske, Njemačke, Slovenije, Austrije i Italije.

Natjecatelji se moraju držati pravila Treking lige. Maloljetne osobe mogu sudjelovati isključivo uz pratnju punoljetne osobe i na odgovornost roditelja. Za hitne slučajeve angažirano je dežurstvo Gorske službe spašavanja i liječnička služba.

Medalje i poklon paketi sponzora i partnera dodijelit će se sudionicima za osvojena prva tri mjesta u svim kategorijama. Organizatori manifestacije su Turistička zajednica grada Novalje i Šimun Cimerman iz inicijative "Treking liga".


Reci što misliš!