Sport

Kuglanje

Kuglači Zadra u Mocirama slavili protiv Čakovčana

Kuglači Zadra u Mocirama slavili protiv Čakovčana
Jure Perišić

Kuglači Zadra pred svojim su navijačima u susretu 14. kola Prve lige pobijedili Željezničar iz Čakovca rezultatom 7:1 (3705:3525) ostvarivši tako prvu pobjedu u 2020. godini.

U dosadašnja četiri ogleda drugog dijela prvenstva Zadrani su upisali tri poraza i remi, a današnje slavlje za njih nije moglo stići u boljem trenutku. Što zbog bodova koji su ih gurnuli prema sredini ljestvice, i najvjerojatnije ostavili izvan borbe oko ostanka u ligi, što zbog atmosfere koja zbog lošijih rezultata u posljednje vrijeme i nije bila sjajna.

U prvoj izmjeni za Zadar je bod osvojio Luka Ukalović koji je bio bolji od Ninoslava Mikca, ali je podbacio Andrija Božičević koji je bod izgubio protiv Predraga Turka. Gosti su time nakon prvog para imali jako dobar rezultat s obzirom da su na svojoj strani imali prednost od 23 čunja.

U drugoj izmjeni za Zadar su nastupili kapetan Marijo Baljak i Stanko Čota, a za goste Zoran Jagić i Luka Požega. Dva ponajbolja igrača zadarske momčadi opravdala su očekivanja te su uvjerljivim pobjedama doveli svoju momčad u vodstvo od 3:1 i prednost od 98 čunjeva prebacili na svoju stranu.

Komotnu situaciju koju su im ostavili njihovi prethodnici u trećem su paru za domaćine iskoristili Krsto Lulić i Matija Cindrić koji su bez većih problema uspjeli svladati Bojana Plevnjaka i njegovog imenjaka Košaka čime se dva boda zasluženo ostala u Mocirama.

“Vrlo vrijedna i bitna pobjeda za nas u konačnom poretku za ostanak. Zadovoljni smo ishodom, naravno. Moj rezultat nije loš iako je mogao biti i bolji, ali cijela ekipa je odigrala dobro tako da je završilo očekivanom pobjedom. Željezničar nije loša ekipa, bili su i u prednosti čak nakon prvog para ali sjajna igra Baljaka i Čote otvorila nam je put ka novoj pobjedi”, izjavio je Cindrić po završetku dvoboja.

Zadrani su tako do prve pobjede u drugom dijelu natjecanja stigli u pravo vrijeme jer da su u današnjem dvoboju upisali poraz našli bi se u teškoj situaciji u kojoj bi četiri kola prije kraja prvenstva morali spašavati “živu glavu”.

Ovako su s dva boda preskočili Čakovec, utaborili se na šestom mjestu ljestvice sa  deset bodova i sada posve rasterećeni odlaze u Šibenik gdje ih u idućem kolu čeka ogled protiv Šubićevca.

KK Zadar – KK Željezničar 7:1 (3705:3525)

L. Ukalović – N. Mikac 3,5:0,5 (658:625)
A. Božičević – P. Turk 1:3 (556:596)
M. Baljak – Z. Jagić 3:1 (653:600)
S. Čota – L. Požega 3:1 (623:571)
K. Lulić – B. Plevnjak 4:0 (609:546)
M. Cindrić – B. Košak 3:1 (606:587)


Reci što misliš!