Sport

košarka, prva ženska liga

Košarkašice Zadra gostuju na Baldekinu kod Šibenika

Košarkašice Zadra gostuju na Baldekinu kod Šibenika
Jure Perišić / Sport023

Nakon što je Šibenik u četvrtfinalnom dvoboju Kupa Ružice Meglaj Rimac tijesno proteklog tjedna na Višnjiku pobijedio Zadar, ova će dva protivnika sutra u sklopu 14. kola Prve lige odigrati novi međusobni susret.

U trećem ovosezonskom ogledu košarkašice Zadra tražit će svoju prvu pobjedu nakon što su Šibenčanke osim u Kupu bile bolje i u prvenstvu kada su u 5. kolu slavile sa 68:55.

Oba te poraza upisana su na Višnjiku s tim da je ovaj u Kupu bio posebno bolan jer je utakmica izgubljena u uzbudljivoj završnici u kojoj su više sreće imale gostujuće igračice. No, većim dijelom igračice Tonija Matešića igrale su ravnopravno protiv favoriziranog Šibenika što zadarskom strategu daje nadu kako bi se na Baldekinu moglo doći do vrijednih bodova

"Ova nam je utakmica puno važnija od one u Kupu. Prvenstveno po pitanju rasporeda do kraja prvenstva koji nam je, nakon poraza od Splita, postao jako težak. Ali ukoliko moje igračice ponove igru od prošlog tjedna, kada smo u prvoj i trećoj četvrtini utakmice protiv Šibenika izgledali odlično, ja se stvarno nemam čega bojati", kaže Matešić.

Utakmica između košarkašica Šibenika i Zadra igra se u subotu na Baldekinu s početkom u 18 sati.  

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!