Sport

zadarski klub na koljenima

Gradonačelnik Dukić o NK Zadar: Mogući stečaj ne znači kraj već novi početak

Gradonačelnik Dukić o NK Zadar: Mogući stečaj ne znači kraj već novi početak
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić gostovao je danas u programu HRT Radio Zadra te je među ostalim odgovorio i na neka pitanja vezana uz NK Zadar. Račun je u blokadi, neizvjesne su daljnje isplate zaposlenicima kluba te nastavak igranja proljetnog djela.

Igrači napuštaju klub, je li stečaj sve bliže?

"Trebamo razriješiti financiranje kluba, kako ga voditi, pitanje djece čiji je razvoj naš izričit interes. Znamo da su naša djeca odlična i moramo ih zaštititi. Međutim, svjedoci smo kao i u mnogim granama sporta da se mnoge stvari rade i ispod nekog stola. Ja to želim izbjeći, ako mi kao Grad dajemo novac želim da oni budu transparentno utrošeni i da nama budu tako i prikazani svi računi. Mi čak u NK Zadar ulažemo i puno više nego što bi trebali, međutim, puno je tih kostura koji svakodnevno iskaču iz ormara. Naša je želja da to razriješimo, a kako to izvesti. Opet, pozivam sve zainteresirane da uđu u klub, riješe dugovanja i da nastave priču. Normalno da je to zakomplicirano samim udjelima u dionicama. Grad Zadar nije većinski vlasnik, imate dionice koje posjeduje Sinovčić, te igrači", ističe Branko Dukić, gradonačelnik Zadra.

Sastanak s igračima?

"U petak, plaće ne znam na koji način isplatiti ako su u blokadi. Sredstva grada koja su bila predviđena su potrošena, što da Vam kažem."

Stečaj?

"Ako bude potrebno napraviti stečaj, napravit ćemo ga, po meni to ne znači kraj, već novi početak gdje će naši mladi biti prioritet", zaključio je Dukić za Radio Zadar u razgovoru s Filipom Matijevićem.


Reci što misliš!