Sport

košarka, kvalifikacije za eurobasket

Dominik Mavra naknadno pozvan u reprezentaciju: Kad poziv dođe, moraš se odazvati

Dominik Mavra naknadno pozvan u reprezentaciju: Kad poziv dođe, moraš se odazvati
Marko Dimić/PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija započela je s treninzima za kvalifikacije na Eurobasket 2021., a ponajbolji igrač naše košarkaške vrste Filip Krušlin, ozlijedio se već na početku.

Zbog istegnuća ligamenata koljena nije sigurno da će se oporaviti na vrijeme za predstojeće utakmice protiv Nizozemske i Švedske.

Izbornik Veljko Mršić nije morao dugo dvojiti koga će zvati kao zamjenu te se obratio Dominiku Mavri, najkorisnijem igraču završnog turnira Kupa “Krešimira Ćosić” i Zadranina, koji je u finalnoj utakmici predvodio momčad do najdražeg naslova, na koji se u Gradu košarke čekalo punih trinaest godina.

Kvalifikacije za Eurobasket kreću u petak, kada izabranici hrvatske košarkaške vrste u KC “Dražen Petrović” dočekuju Švedsku od 18 sati. Tri dana kasnije, Hrvatska gostuje u Nizozemskoj.  

Evo što kaže Dominik:

"Kad poziv dođe, mislim da bi svatko trebao tako razmišljat, da si spreman se odazvat i doći igrat za Hrvatsku. Mislim da je to nešto što se podrazumjeva pod normalno. Svakako mi je drago što sam tu, što sam se priključio reprezentaciji i nadam se da ćemo uzeti obje pobjede protiv Švedske tu i protiv Nizozemske vani."


Reci što misliš!