Sport

hrvački klub zadar

Roko Strika viceprvak Hrvatske grčko-rimskim načinom u uzrastu kadeta

Roko Strika viceprvak Hrvatske grčko-rimskim načinom u uzrastu kadeta

U organizaciji hrvačkog kluba Hrvatski dragovoljac i Hrvatskog hrvačkog saveza u subotu je održano Prvenstvo Hrvatske grčko-rimskim načinom u uzrastu kadeta (dječaka rođenih 2003./04. i 05. godine). Športska dvorana OŠ Brezovica tako je okupila preko 70 mladih hrvača iz 17 hrvačkih klubova iz cijele Hrvatske.

Hrvački klub Zadar predstavljali su Roko Strika i Šime Urić pod vodstvom trenera Vladimira Menčika. Roko i Šime su učenici osmog razreda, rođeni su 2005. godine i ove su  godine po prvi put nastupali kao ulazno godište u uzrastu kadeta. 

Šime je učenik OŠ Bartul Kašić i vrlo dobar je učenik a treninge hrvanja redovito pohađa već četiri godine. Na ovom natjecanju Šime je nastupao u kategoriji do 71 kg i u vrlo teškoj konkurenciji izgubio u prvoj borbi što mu na žalost nije otvorilo mogućnost za daljnji tijek natjecanja ali svojim radom mogao bi postići dobre rezultate u budućnosti. 

Roko je učenik OŠ Smiljevac odličan je učenik i također vrlo odgovoran i predan treninzima hrvanja koje pohađa već osam godina, a na ovom je natjecanju nastupio u kategoriji do 80 kilograma. Zbog iznimnih rezultata u uzrastu starijih dječaka Roko je krajem prošle godine po prvi put pozvan u kadetsku selekciju Republike Hrvatske što mu je dalo motivaciju za još većim angažmanom u smislu treninga što je ove subote rezultiralo odličnim drugim mjestom na Prvenstvu Hrvatske. 

Roko je pobijedio četiri svoja protivnika iz sljedećih klubova: HK Buje, HK Lika, HK Podravka i u polufinalu pobijedio je predstavnika iz HK Petrinje. U finalnoj borbi Roko se susreo s hrvačem iz domaćeg kluba HK Hrvatski dragovoljac protiv kojeg je u dva navrata vodio s rezultatima 4:2 i 6:5 ali je u završnom dijelu borbe ipak malo iskusniji i stariji predstavnik domaćina pobijedio s tehničkim tušem i rezultatom 10:6. 

"Naravno, želja je pobijediti, ali osvajanje drugog mjesta na ovom natjecanju i na ovaj način za nas je pobjeda i potvrda odličnog rada našeg Roka kao i nas trenera u HK Zadar. Ovaj rezultat potvrda je i poziva u Hrvačku Reprezentaciju, a s njim Roko ostvaruje pravo i na kategorizaciju Hrvatskog olimpijskog saveza što je uvijek odličan pokazatelj dosljednog rada. Nakon ovako dobrih rezultata nakon prva dva natjecanja u ovoj godini nadamo se da ćemo i dalje uspješno nastaviti s predstavljanjem našeg grada i kluba. Uskoro nas očekuje Međunarodni hrvački turnir u Koprivnici, a zatim smo organizatori Regionalnog Prvenstva Hrvatske koje će biti održano 15. Ožujka u športskoj dvorani Mocire o kojemu ćemo uskoro otkriti više detalja", poručuju za kraj iz zadarskog kluba.     


Reci što misliš!