Sport

kup krešimira ćosića

Danijel Jusup: U četvrtfinalu smo imali sigurno najtežeg protivnika

Danijel Jusup: U četvrtfinalu smo imali sigurno najtežeg protivnika
Z.Kucelin/KK Zadar

Zadarski košarkaši u četvrtfinalu završnog turnira Kupa Krešimir Ćosić svladali su gradske rivale Sonik Puntamiku s rezultatom 99-73 i u polufinalu će večeras u 20:30 odmjeriti snage sa splitskim 'Žutima'.

Komentar trenera Danijela Jusupa:

"Krenuli smo s jednom obranom, nije išlo. Na početku sam imao dojam da oni prelagano zabijaju, pa smo promijenili malo obranu, počeli smo preuzimati. Kad smo počeli preuzimati, mislim da smo ih tu malo zbunili, nisu na to računali. Znali smo da su izuzetno opasni u šutu za tri poena. Na takav način smo uspjeli to zatvoriti. Mislim da smo imali sigurno najtežeg protivnika jer Sonik-Puntamika je, da se ostali ne bi naljutili, jako neugodna ekipa. Ako mislimo proći sutra, morat ćemo biti puno bolji. Jesmo dobili danas, ali u ekipi ću morati osjetiti veće zajedništvo ako sutra mislimo dobiti utakmicu."

Je li sve u redu s Dominikom Mavrom koji je u jednom trenutku sam zatražio izmjenu?

"Ispala mu je leća, a rezervnu nije imao, pa smo čekali da stigne."

Bryon Allen odigrao je samo 6 minuta?

"Kod njega nisam vidio ono što sam tražio. Mora se igrati svaku utakmicu, bez biranja protivnika. U redu, igraču uvijek možemo dati malo kredita, pogotovo nominalno prvom igraču, no voljni moment mora biti na jednoj višoj razini. U 6 minuta je imao valorizaciju -4, eto... Svak može pogriješiti, ja prvi, ali treba to priznati, a ne bude li toga, neće dobiti ni šansu."

Vrlo dobra rola Martina Junakovića, pogotovo u prvom poluvremenu kada je postigao svih svojih 19 koševa...

"Odigrao je nadahnuto, pogodio je nekoliko važnih šuteva kada je sve stalo."

I za kraj, kratka najava večerašnjeg dvoboja?

"Split je ekipa koja po rosteru ne zaostaje za Zadrom. Radi se o jednoj izuzetno kvalitetnoj ekipi. Oni su izuzetno motivirani. Vidim da su dobro pripremljeni, spremni. Ukoliko mislimo sutra dobiti, mislim da ćemo morati biti značajno bolji nego večeras."

Komentar na utakmicu dao je i Karlo Uljarević: 

"Dobra utakmica. Mislim da smo prvo poluvrijeme malo lošije odigrali. U drugom smo malo stisli jače i poveli na neku malo veću razliku. Mislim da nismo danas pokazali sve što možemo. Nismo odigrali toliko dobru utakmicu, pogotovo u obrani, ali na kraju smo pobijedili utakmicu. Ušli smo u polufinale, to se jedino računa."

Puntamičani su pak Zadru čestitali na pobjedi i poželjeli miran put do kraja Kupa.

"Čestitam Zadru na ulasku u polufinale. Njih čekaju neke druge borbe. Mi danas kad nismo uspjeli do poluvremena doći nekako u egalu, u trećoj četvrtini se nismo uspjeli približiti, pukli smo. Zadar je ipak na jednoj višoj razini, to je abaligaška ekipa. Borili smo se koliko smo mogli, isto kao i protiv Cibone. Želimo im od sveg srca da više uzmu tu 'kantu' i da razvesele ovaj grad, jer ovom gradu je to nužno", kazao je Teo Petani.

Trener Sonik Puntamike Šime Kraljević pridružio se čestitkama i obrazložio gdje je njegova momčad pogriješila…

"Čestitke ekipi Zadra na zasluženoj pobjedi. Mi možemo biti zadovoljni prikazanom igrom. Mislim da smo dobro izgledali. To što smo imali tih naših par crnih rupa, jednostavno, protiv ozbiljne ekipe kao što je Zadar, morate te crne rupe skratiti. Uspjeli su pobjeći na deset razlike na poluvremenu, održali smo sastanak na poluvremenu. Dogovorili smo se kako ćemo krenuti, ali jednostavno, prve četiri minute treće četvrtine nismo imali protok napadačke igre i tu smo pali. Zadar je otišao na 15,16 razlike i tada motiv ekipe pada."


Reci što misliš!