Sport

vrijeme danas

U Dalmaciji će se zadržati sunčano uz umjereno do jako jugo

U Dalmaciji će se zadržati sunčano uz umjereno do jako jugo
Iva Perinčić

I u nastavku će ovoga tjedna i početkom novoga biti iznadprosječno toplo za doba godine, uz promjenljivu naoblaku, ponegdje i uglavnom slabe oborine, te prolazno umjeren, gdjekad i jak vjetar.

U četvrtak će na istoku zemlje najniža temperatura biti većinom od -3 do 0 °C. Danju će prevladavati sunčano, a uz jačanje jugoistočnog i južnog vjetra temperatura će danju porasti na vrijednosti između 11 i 13 °C.

U središnjoj Hrvatskoj će biti barem djelomice sunčano. Uz jačanje jugozapadnjaka poslijepodne i osobito prema kraju dana oblaka će sa zapada biti sve više pa navečer u najzapadnijim predjelima mjestimice može biti i kiše. Jutro će biti hladnije nego u srijedu, uz temperaturu većinom od -3 do 0 °C, a najviša dnevna malo viša od utorka - od 11 do 14 °C.

Nakon djelomice sunčanog prijepodneva u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu poslijepodne će se naoblačiti, a navečer će biti i kiše. U noći na petak mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Puhat će povremeno umjeren jugozapadni i južni vjetar, na otvorenome moru sjevernog Jadrana umjereno i  jako jugo. Jutarnja temperatura u gorju od -5 do -2 °C, dnevna od 7 do 12 °C, a na sjevernom Jadranu ujutro od 3 do 8 °C, a danju od 12 do 14 °C.

U Dalmaciji će se još zadržati sunčano uz umjereno, na otvorenome moru i jako jugo. More će biti umjereno valovito, samo na otvorenome i valovito. Temperatura zraka najniža jutarnja od 6 do 9 °C, u unutrašnjosti od -5 do -1 °C, a najviša poslijepodnevna između 12 i 15 °C.

Na jugu Hrvatske većinom sunčano, uz jugo, koje će pojačati u drugom dijelu dana, a navečer i u noći okrenuti na južni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti i samo oko 1 °C, a najviša dnevna od 13 do 16 °C.


Reci što misliš!