Sport

kup krešimira ćosića

Zadar rutinski slavio u gradskom derbiju i izborio polufinale Krešinog kupa

Zadar rutinski slavio u gradskom derbiju i izborio polufinale Krešinog kupa
Z.Kucelin/KK Zadar

U posljednjoj utakmici četvrtfinalnog dana Krešinog kupa, košarkaši Zadra su u gradskom derbiju slavili nad Sonik-Puntamikom s rezultatom 99-73 i tako izborili polufinalni dvoboj protiv Splita koji je ranije slavio nad Pulom.

Košarkaši Zadra prepustili su uvod utakmice Puntamičanima koje su predvodili očigledno nadahnuti Cvitković, Marić i Petani, stoga je nakon 10 minuta igre na semaforu svijetlilo 27-23 u korist 'mlađeg brata'.

Nakon minute i pol igre u drugoj dionici Zadar je stigao do prvog vodstva (29-27) tricom Vukovića, no valja napomenuti kako je do tog trenutka 'lokomotiva' zadarske igre bio Junaković s čak 16 postignutih koševa.

U 15. minuti susreta Puntamičani su stigli do izjednačenja tricom Banića za 36-36, no ostatak prvog poluvremena ipak je protekao u znaku Zadra koji je nakon 20 minuta igre imao prednost od okruglih 10 koševa razlike, 55-45. 

Zadarske strijelce na poluvremenu je predvodio Junaković s 19 koševa, dok je Ivanov dodao 10. Kod 'zelenih' je 12 koševa postigao Cvitković, a 10 Marić.

U drugoj polovici susreta Zadar je nastavio gdje je stao te je uz brojne rotacije, pa i dozu opuštanja i davanje velikih ovlasti Siriščeviću kako bi se napokon razigrao, ipak dokazao tko je 'gazda' u gradu košarke. Zadarska prednost niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, a konačnih 99-73 možda i nedovoljno dobro prikazuje odnos snaga na terenu, iako se radi o iznimno uvjerljivoj pobjedi.

Zadrane je s 19 koševa, postignutih u prvom poluvremenu, predvodio Junaković, po 14 su dodali Siriščević i Gilbert, 12 Ivanov, a po 11 Uljarević i Mavra. U redovima Sonik-Puntamike istaknuo se Cvitković sa 16 koševa, 12 je dodao Špralja, a 10 Marić.

Već u četvrtak slijede polufinalni dvoboji u kojima je ždrijeb Zadru dodijelio susret sa Splitom koji je ranije slavio nad drugoligašem Pulom s rezultatom 107-64. Dalmatinski derbi igrat će se s početkom u 20:30. Prije toga, u 18 sati, snage će u drugom polufinalnom susretu odmjeriti Cibona i Gorica.


Reci što misliš!