Sport

#igrajzadre

Danijel Jusup: Drago mi je zbog Planinića, dobio je šansu i sad više nema nazad

Danijel Jusup: Drago mi je zbog Planinića, dobio je šansu i sad više nema nazad
Z.Kucelin/KK Zadar

Košarkaši Zadra sinoć su s rezultatom 103-76 nadigrali Šibenku u susjedskom derbiju i tako prekinuli niz od četiri uzastopna poraza. Nakon 25 minuta poprilično izjednačene igre, Zadrani su ubacili tek u brzinu više i u završnici potpuno nadigrali Šibenčane.

Danijel Jusup imao je razloga za zadovoljstvo, no s prvim dijelom susreta nikako:

"Opet nismo dovoljno agresivno krenuli u utakmicu. Odlučili smo ih pritisnuti, ali oni su na to bili spremni. Visoki igrači su im prenosili loptu, pa smo se prebacili na igru s četiri niska igrača nakon čega su oni izgubili mirnoću na lopti te je kasnije bilo lakše igrati. Pogodili smo neke šutove, što je na koncu rezultiralo ovim što smo vidjeli."

Odlična utakmica ostala je iza Jure Planinića koji je dočekao svoju prigodu u startnoj petorci? Postigao je 20 koševa i pritom dohvatio čak 16 lopti!

"Jure je vrlo dobro odigrao,  a već neko vrijeme vidimo da napreduje na treningu te je dao naslutiti da je spreman za svoju šansu. Mislim da je dobro reagirao i donio žustrinu i energiju koja nam je potrebna. Drago mi je da je iskoristio ovu priliku."

Znači li to da će stručni stožer i ubuduće na njega ozbiljnije računati?

"Morat ćemo! Nema nam druge. Nema bježanja. Odlučili smo se dati šansu njemu na toj poziciji i nema nazad. Treba marljivo raditi. Bit će tu oscilacija, ali na tome treba ustrajati."

Vrlo dobru partiju pružio je i Bashir Ahmed s također 20 koševa.

"Bio je smiren, pogodio je neke bitne šuteve. Donosi nam neophodan pritisak."

Akos Keller propustio je i drugu utakmicu u nizu. Je li to kraj za mađarskog reprezentativca u dresu Zadra?

"Mislim da da. U principu ne računam na njega jer, kao što sam već kazao, pokazuje nezadovoljstvo. Nije sretan tu i mislim da smo zajednički došli do zaključka da je bolje da svatko ode svojim putem. Mislim da će doći do sporazumnog raskida ugovora."

Utakmicu je prokomentirao i Dominic Gilbert:

"Najvažnije je da smo pobijedili i da smo svi ostali zdravi. Znali smo da neće biti lako imajući respekt prema protivniku. U drugom poluvremenu smo digli agresivnost u obrani što je najveći razlog naše pobjede."

Gilbert je propustio gotovo dva tjedna što treninga, što utakmica. Kako se sada osijeća?

"Noć prije utakmice s Igokeom sam dobio virozu. Nije bilo lako. Dva tjedna sam bio u krevetu i nisam mogao trenirati. Protiv Mornara sam osjetio da sam izgubio ritam, pogotovo kondicijski, no danas sam osjetio napredak u drugom poluvremenu, drago mi je da je bilo prilike da se razigram."

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!