Sport

slavlje s navijačima

Karačić: Nakon ovakvog dočeka ne možeš biti tužan

Karačić: Nakon ovakvog dočeka ne možeš biti tužan
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Desetak tisuća navijača dočekalo je po hladnom i maglovitom vremenu na Trgu bana Jelačića hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju koja je u nedjelju osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Stockholmu.

Prigodni program na glavnom zagrebačkom trgu započeo je oko 11 sati, navijače su zabavljali Zaprešić Boysi, a kada su se iza 12.30 sati na pozornici pojavili igrači i stručni stožer uslijedilo je veliko oduševljenje među okupljenima kojima se prvi obratio izbornik Lino Červar.

Doček hrvatskih rukometnih reprezentativaca na Trgu bana Josipa Jelačića Doček hrvatskih rukometnih reprezentativaca na Trgu bana Josipa Jelačića

"Ponosan sam da sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala nevjerojatno zajedništvo. Radujem se da ovdje vidim puno djece i puno mladeži. Zato govorim, roditelji vodite svoju djecu i pomognite im kad im je teško. A molim i djecu za beskrajnu zahvalnost prema svojim roditeljima da im znate reći hvala. I nema toga koji će nam uzeti obitelj, obitelj je kolijevka života. I ovi dečki su pokazali kako se bori kad je najteže. Ovi dečki su pokazali kako se bori za svoju domovinu i kako se voli rukomet. Nama treba zajedništvo koje nemamo, a treba nam svaki dan! Kako bismo krenuli naprijed samo treba poštivati univerzalne vrijednosti, a to su istina, pravednost i ljubav", rječit je bio Červar.

Igor Karačić, koji je izabran u idealnu postavu turnira izjavio je kako je nakon ovakvog dočeka u Zagrebu ispunio ponos.

"Jedino što mogu reći je da sam preponosan na vas, hvala u ime cijele reprezentacije. Bili smo tužni nakon poraza u finalu, ali sada smo presretni jer vidimo da smo napravili nešto veliko za naš mali hrvatski narod. Dali smo sve od sebe, naši navijači su nam bili veliki vjetar u leđa. Reprezentacija je svih 20-ak dana disala kao jedna obitelj, a u finalu su odlučivale sitnice", izjavio je Karačić.

Kapetan reprezentacije i najkorisniji igrač EP-a Domagoj Duvnjak bio je kratak.

"Ja nisam govornik kao Lino i Igor, samo ću reći: Ova medalja je vaša medalja. Žao mi što ste se morali nervirati, ali dao Bog da se vi uvijek tako nervirate, a mi donesemo medalju doma. Nadamo se da ovo nije zadnji doček", kazao je Duvnjak.

Igračima se na pozornici pridružio i poznati pjevač Mate Bulić koji je s njima otpjevao nekoliko svojih hitova te najavio još jedan doček u Mostaru koji će se tijekom večeri prirediti sedmorici igrača iz Hercegovine.


Reci što misliš!