Sport

prijateljske utakmice

Vatreni u kombiniranom sastavu porazili Gruziju, brinu ozljede Vlašića i Juranovića

Vatreni u kombiniranom sastavu porazili Gruziju, brinu ozljede Vlašića i Juranovića
Luka Stanzl/PIXSELL

Nogometaši Hrvatske u utorak su u Puli u prijateljskoj utakmici protiv Gruzije slavili s 2-1 (1-1). Gruzijci su poveli u 19. minuti preko Papunašvilija, a Hrvatska je izjednačila u 25. minuti autogolom kapetana gostiju Kašije. U 53. minuti Ivan Perišić je udarcem glavom, nakon ubačaja Josipa Juranovića, zabio za konačnih 2-1.

Nakon što su prije tri dana pobjedom protiv Slovačke osigurali plasman na Europsko prvenstvo 2020., izbornik Zlatko Dalić je znatno "promiješao" postavu "vatrenih". Nije bilo vratara Livakovića, kapetana Modrića, Dine Perića, Borne Barišića, Marcela Brozovića, Nikole Vlašića, Brune Petkovića i Josipa Brekala, a priliku u startnoj postavi dobili su vratar Kalinić, braniči Bartolec, Škorić, Melnjak, veznjaci Badelj i Pašalić, te u napadu Oršić.

Prijateljska utakmica: Hrvatska - Gruzija 2-1 Prijateljska utakmica: Hrvatska - Gruzija 2-1

Hrvatska reprezentacija je na početku susreta dva puta zaprijetila preko Perišića. U 10. minuti njegov udarac s vrha 16-erca zaustavio je vratar Makaridze, a u 15. minuti Perišić je pokušao s deset metara iskosa, ali opet brani Makaridze.

Gruzijci su mogli povesti u 13. minuti. Kakabadze se probio po desnom boku i povratnom loptom pronašao je Jiguarija, koji promašuje "zicer". 

Do prvog pogotka na utakmici ipak dolaze gosti, i to u 19. minuti. Udarac Papunašvilia s vrha kaznenog prostora nije uspio blokirati Škorić, no unatoč tome bio je to preslabi šut da bi prevario vratara Lovru Kalinića, ali to se je ipak dogodilo i lopta je završila u mreži.

Primljeni pogodak probudio je "vatrene" i igra naših reprezentativaca postala je tečnija i brža, a izjednačenje je stiglo u 25. minuti iz prekida. Oršić je odlično ubacio u peterac, a gruzijski branič Kašia zatresao je vlastitu mrežu.

Samo minutu kasnije Hrvatska je mogla doći do preokreta. Rebić je oteo loptu, a Perišić je s 15 metara pogodio prečku. Još jednu dobru akciju "vatreni" su odradili u 36. minuti, ali udarac Badelja s 18 metara bio je neprecizan.

U drugo poluvrijeme Hrvatska je krenula s četiri izmjene, a do prve prigode došla je u 50. minuti, ali je udarac Rebića uspio blokirati Kašia. No, u 53. minuti Hrvatska ipak prelazi u vodstvo. Desni branič Hajduka Josip Juranović, koji je zamijenio Bartoleca, uputio je odličan centaršut, a Perišić glavom pogađa za 2-1. 
 
 Do kraja susreta vidjeli smo još dvije velike prilike. Jednu je imao u 78. minuti Rebić, ali ga je nadmudrio vratar Makaridze, a u 90. minuti Kiteišvili je pucao s vrha kaznenog prostora, a Milan Badelj je svojim blokom spriječio pogodak.

Treba reći i da je Hrvatska utakmicu okončala s dva igrača manje, jer je iskoristila sve zamjene. Prvo je u 80. minuti zbog ozljede igru morao napustiti Nikola Vlašić, a u 84. minuti ozlijedio se i Juranović koji se je vratio na teren, ali je zbog bolova mogao samo statirati

HRVATSKA - GRUZIJA  2-1
 
HRVATSKA: Kalinić (Sluga 46), Bartolec (Juranović 46), Jedvaj (Ćaleta-Car 46), Škorić, Melnjak, Badelj, Kovačić (Vlašić 65), Pašalić (Perić 75), Perišić, Rebić, Oršić (Rog 46).
 
GRUZIJA: Makaridze, Kakabadze (Šengelia 39), Kašia, Navalovski, Kočolava (Grigalava 80), Papunašvili (Kiteišvili 65), Gvilia (Kvilitaia 83), Aburjania, Jigauri, Kazaišvili (Karaišvili 87), Lobjanidze (Arabuli 51).

STRIJELCI: 0-1 Papunašvili (19), 1-1 Kašia (25-ag), 2-1 Perišić (53).
 
SUDAC: Alan Sant (Malta)
 
STADION: Aldo Drosina
 
GLEDATELJA: 5.000


Reci što misliš!