Sport

novi predsjednik kszž

Marin Vrsaljko: Košarka opet treba biti sport broj jedan u Zadru

Marin Vrsaljko: Košarka opet treba biti sport broj jedan u Zadru
Bojan Bogdanić

Marin Vrsaljko, predsjednik KK Zara, novi je predsjednik Košarkaškog saveza Zadarske Županije. Vrsaljko je izabran na mandat od četiri godine, od 2019. – 2023. te je na tom mjestu naslijedio Željka Predovana.

"Izabran sam kao predsjednik ali nisam ja sam. Ima nas sada trinaest u Izvršnom odboru. Pomladili smo se dosta, želimo da krene jedna pozitivna energija. Treba se maknuti ta negativa iz košarke, da budemo jedna obitelj, da radimo zajedno, da skupa rješavamo probleme. Treba se znati gdje je piramida, gdje je KK Zadar, gdje je ŽKK Zadar, svi trebamo raditi jedni za druge i na tome ćemo se bazirati."

Kakav je plan i program rada?

"Nema kratkoročnog plana, imamo četiri godine da se napravi puno toga. Od boljeg medijskog praćenja do vođenja statistike, uključivanje djece u sve te sadržaje, da oko njih bude što veći šušur, da animacija bude što veća, košarka opet treba biti sport broj jedan u Zadru kada djeca budu razmišljala gdje da se upišu."

Dvadeset tri kluba u KSZŽ, rekli bismo puno je tu i fikus klubova, zašto, do kada?

"Treba vidjeti tko što i kako radi. Oni koji ne rade, morat će se aktivirati ili ugasiti."

Vrsaljko je izabran jednoglasno, iako se kao njegov protukandidat spominjao predsjednik KK Sonik Puntamika, Mirko Jošić. Jošić je iz osobnih razloga odustao od kandidature.


Reci što misliš!