Sport

Košarka

Double-double Hezonje u porazu Portlanda, devet koševa Šarića u pobjedi Phoenixa

Double-double Hezonje u porazu Portlanda, devet koševa Šarića u pobjedi Phoenixa
AP Images

Zahvaljujući trici turskog košarkaša Furkana Korkmaza 0.4 sekunde prije kraja utakmice Philadelphia 76ersi slavili su sa 129-128 na gostovanju u Portlandu, iako su igrali bez svog najboljeg igrača Joela Embiida koji je odrađivao prvi od dva dvoboja suspenzije.

Pobjednički koš Korkmaza, koji je završio sa 11 poena, donio je Philadelphiji drugo vodstvo na utakmici u kojoj je domaća momčad uspjela ispustiti čak 21 koš prednosti, koju je imala sredinom treće četvrtine. Portland je imao pobjedu u rukama samo 2.6 sekundi prije isteka vremena, kad je Anfernee Simons tricom poništio prednost gostiju (125-126). No, na kraju ni to nije bilo dovoljno za slom jedine preostale momčadi bez poraza (5-0) u novoj sezoni NBA lige.

Strijelce pobjedničke momčadi predvodili su Al Horford sa 25 koševa i Tobias Harris sa 23, dok je Ben Simmons bio blizu "triple-double" učinka sa 18 poena, 11 skokova i osam asistencija.

Prvo ime kod Portlanda bio je Damian Lillard sa 33 koša (šut 8/11 za tricu) i devet asistencija. Rodney Hood je ubacio 25 poena.

Mario Hezonja je dobio prvu pravu priliku u dresu Trail Blazersa uvrštanjem u početnu postavu. U igri je proveo 36:35 minuta te ostvario "double-double" sa 11 koševa (šut 4/10) i 12 skokova, a imao je još i četiri asistencije te dvije osvojene lopte. Nažalost, njegovu dobru rolu je zasjenio drugi domaći poraz Portlanda (3-3), koji je sve tri pobjede ostvario u gostima.

Obećavajućih 4-2 nakon šest utakmica imaju Phoenix Sunsi koji su u noći sa subote na nedjelju slavili sa 114-105 na gostovanju u Memphisu. Devin Booker je postigao 21 koš za Sunse, Aron Baynes je dodao 20. Dario Šarić je u pobjedi svoje momčadi sudjelovao sa devet koševa (šut 4/11), sedam skokova te po jednom asistencijom, blokadom i osvojenom loptom za 24 i pol minute. Prvo ime Grizzliesa bio je 20-godišnji novak Ja Morant sa 24 koša i sedam asistencija.

Još bolje od Phoenixa u sezonu je ušla Minnesota (4-1) koja je slavila sa 131-109 na gostovanju u Washingtonu, iako Timberwolvesi nisu imali na raspolaganju suspendiranog Karl-Anthonyja Townsa, najzaslužnijeg za prve tri pobjede. Za četvrtu, zasluge podjednako idu Andrewu Wigginsu koji je ubacio 21 koš uz šest asistencija, Robertu Covingtonu koji je postigao 20 poena i Jeffu Teagueu koji je uz 15 koševa imao čak 13 asistencija. Bradley Beal je sa 30 koševa bio najbolji kod Wizardsa (1-4).

Momčad koja je prošlu sezonu završila s najboljim omjerom u osnovnom dijelu sezone, konačno je uhvatila zalet i počela nizati pobjede. Milwaukee je na domaćem terenu, u reprizi prošlogodišnjeg finala Istočne konferencije, svladao aktualne prvake Toronto Raptorse sa 115-105, a Bucksi su opet morali "čupati" pobjedu nakon što su na polovici druge četvrtine imali 26 koševa prednosti.

Giannis Antetokounmpo se pobrinuo da njegova momčad ne doživi još jedno razočaranje ubacivši 36 poena uz 15 skokova i osam asistencija. Eric Bledsoe je za pobjednike postigao 14, a Khris Middleton i Brook Lopez po 11 koševa. Kyle Lowry je predvodio prvake sa 36 poena i šest asistencija.

Ozljedama uništeni Golden State Warriorsi (1-5) još uvijek nisu uspjeli pobijediti u svom novom domu, Chase Centeru u San Franciscu. Za njihov četvrti domaći poraz zasluge idu Charlotte Hornetsima koji su slavili sa 93-87. Warriorsi su vodili većim dijelom utakmice, u više navrata imali po 10 koševa prednosti, ali su u neizvjesnoj završnici još jednom 'izvisili', dopustivši gostima završnu seriju 7-0 za pobjedu.

Steve Kerr u ovoj utakmici nije imao ni Draymonda Greena, ni D'Angela Russella pa je najbolji strijelac bio novak Eric Paschall sa 25 koševa, dok su po 16 ubacili Glenn Robinson III i Ky Bowman. Hornetse (3-3) su do pobjede predvodili Dwayne Bacon sa 25 poena te Terry Rozier sa 20 koševa i sedam asistencija.

Detroitu (3-4) nije smetala smanjena igračka rotacija u domaćem dvoboju protiv Brooklyn Netsa (2-4), jer su Pistonsi imali super raspoloženog centra Andrea Drummonda koji je u pobjedi svoje momčadi 113-109 postigao 25 koševa, imao 20 skokova, šest asistencija, pet blokada i tri osvojene lopte. Priključili su mu se Luke Kennard sa 24 i Bruce Brown s učinkom karijere od 22 poena. Pistonsi su bili bez ozlijeđenog krilnog centra Blakea Griffina i prva tri igrača vanjske linije Reggieja Jacksona, Derricka Rosea i Tima Fraziera.

Netsima nije pomogao prvi "triple-double" Kyrieja Irvinga u dresu Brooklyna (20 koševa, 11 skokova, 10 asistencija). Taurean Prince je ubacio 20 points, Joe Harris 18, a Spencer Dinwiddie 16 poena za goste.

Denver je prekinuo niz od dva poraza teško izborenom pobjedom 91-87 na gostovanju u Orlandu. Obrana je bila ključna za Nuggetse koji su imali samo 37 % uspješnosti u šutu iz igre, ali su u završnici ostavili Magic bez koša dvije i pol minute, kad su izgradili ključnu prednost. Jamal Murray je ubacio 22, a Nikola Jokić 20 koševa za pobjednike. Najbolji strijelac Orlanda bio je Nikola Vučević sa 24 poena, a Aaron Gordon je ubacio 21.

Još jedan, peti poraz u prvih šest nastupa doživio je New Orleans na gostovanju u Oklahoma Cityju (115-104). Shai Gilgeous-Alexander je ubacio 23 koša, a Chris Paul je imao 15 poena i devet asistencija. No, ključnom se za pobjedu pokazala klupa Thundera. Darius Bazley je ubacio 17 poena, isto koliko i Dennis Schroder koji je još imao i devet skokova. J. J. Reddick je predvodio strijelce Pelicansa sa 17 koševa, Jrue Holiday je postigao 16, a Jahlil Okafor je imao 15 poena i 12 skokova.


Reci što misliš!