Sport

nogomet, liga prvaka

Leipzig bolji od Zenita, Chelsea slavio u Amsterdamu

Leipzig bolji od Zenita, Chelsea slavio u Amsterdamu
Chelsea Football Club

U prvom susretu trećeg kola G skupine nogometne Lige prvaka RB Leipzig je pobijedio Zenit s 2-1, dok je u susretu skupine H Chelsea slavio u Amsterdamu protiv Ajaxa s 1-0.

U prvom susretu H skupine Chelsea je u Amsterdamu pobijedio Ajax s 1-0, a pogodak odluke zabio je Michy Batshuayi u 86. minuti. 

Bila je to skromna predstava s vrlo malo pravih prilika. Ajax je bio bliži pobjedi, no tri boda odlaze u London.

Domaćin je u 37. minuti uspio zabiti pogodak, no sudac Hategan je nakon 'asistencije 'VAR-a dosudio zaleđe u kojem je milimetarski bio Promes. Korak do vodstva Ajax je bio i u 59. minuti no Alvarez je nakon ubačaja iz kornera pogodio vratnicu.

Odluka je pala u 86. minuti kada je Batshuayi jednu povratnu loptu zakucao pod gredu. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je cijeli susret za 'Bluese'.

U drugom susretu iz ove skupine sastaju se Lille i Valencia. Londonski sastav je ovom pobjedom dostigao Ajax i sada oba sastava imaju po šest bodova.

Premda je Zenit vodio na poluvremenu, njemački sastav je u nastavku susreta okrenuo rezultat izborivši važnu pobjedu u borbi za plasman u osminu finala.

Rusi su poveli u 25. minuti lijepim udarcem Jaroslava Rakitskog s 20 metara, no Leipzig je u nastavku susreta bio bolji i zasluženo je stigao do nova tri boda.

Domaćin je izjednačio u 49. minuti preko Konrada Laimera na asistenciju Marcela Sabitzera koji je deset minuta kasnije fantastičnim golom okrenuo rezultat. Do kraja susreta Leipzig je bio bliži trećem golu, nego Rusi izjednačenju.

U drugom susretu iz ove skupine kasnije se sastaju Benfica i Lyon.

RB Leipzig je ovom pobjedom barem privremeno preuzeo vodstvo na ljestvici.


Reci što misliš!