Sport

novčana kazna plus zatvorena tribina

Na utakmicu Zadra i Cibone ponesite osobne iskaznice, zbog nove kazne slijede strože kontrole

Na utakmicu Zadra i Cibone ponesite osobne iskaznice, zbog nove kazne slijede strože kontrole
Bojan Bogdanić

Nova čestitka iz ABA lige stigla je na adresu Košarkaškog kluba Zadar i zato se u petak protiv Cibone opet zatvara dio tribine, a kontrole na ulazima te u dvorani bit će postrožene.

Teško je više pobrojati koliko je puta direktor Željko Žilavec stao pred medije i uputio apel navijačima u vezi njihova ponašanja za vrijeme utakmice. Ove sezone to smo dočekali rekordno rano - već prije druge domaće utakmice ABA lige.

"Molim posjetitelje za razumijevanje zbog pojačane kontrole na ulazima. Radit će sva četiri ulaza jer se očekuje veća posjećenost. Također će se raditi kontrola godišnjih iskaznica te će se na poziv zaštitara morati pokazati osobna iskaznica, naročito na teleskop tribini iza koša."

Kakva je kazna stigla?

"Protiv Krke, u našoj prvoj domaćoj utakmici u ABA ligi, liga je donijela odluku da se Zadar kazni novčano s 2.000 eura te zatvaranjem tzv. 'juga', odnosno teleskopske tribine kod gostujuće klupe. Svi koji imaju godišnje karte za ulaze C i D, neće moći ući na ulaze s druge strane nego će svoje mjesto morati potražiti na gornjim tribinama."

Što je bio razlog kazni?

"Kazna je donesena jer su navijači u posljednjoj četvrtini ubacivali meke predmete na terene prema sucu Boltauzeru. U ponovljenom slučaju kazna će biti puno veća i zato molim sve gledatelje da nam pruže samo sportsku podršku, koja nam je sada zaista potrebna. Svi bi mi htjeli da je tablica ABA lige drugačija, međutim tu smo gdje jesmo i nadamo se sa sportskim navijanjem ostvariti ono što želimo."

Tko je donio odluku o smjeni Ante Nazora i imenovanju Danijela Jusupa?

"Nazora je smijenio Nadzorni odbor i isto tako izabrao novog trenera. Sportski direktor je napravio 'domaći rad' i iznio imena kandidata, a N.O. je odabrao Danijela Jusupa. Sportski direktor nije taj koji je predložio smjenu trenera."

Hoće li doći do promjena u stručnom stožeru?

"Novom treneru su ruke slobodne i hoće li išta mijenjati, to morate njega pitati. U svakom slučaju, ima mogućnost napraviti onako kako misli da je najbolje."

Na koji vremenski period je ugovor potpisan?

"Do kraja sezone. Ali svi mi želimo da on ostvari rezultat i da se suradnja nastavi. Kontinuitet bi nam dobro došao."

Jesu li odluke o sportskom direktoru i treneru donesene jednoglasno?

"N.O. je imao kvorum i većinom glasova je odlučeno o odbijanju ostavke Branimira Longina i dovođenju Danijela Jusupa. Nije bilo jednoglasno."

Danijel Jusup jutros je odradio prvi trening s momčadi Zadra, no nije bio raspoloživ za izjave medijima. Njegovo predstavljanje zakazano je za četvrtak ujutro.

Category: 1621 - 1621

Reci što misliš!