Sport

kašeta brukava

Pitanje za milijun kuna: Tko će sjesti na užarenu zadarsku klupu?

Pitanje za milijun kuna: Tko će sjesti na užarenu zadarsku klupu?
Mate Krezić

Sporazumni raskid suradnje između Košarkaškog kluba Zadar i Ante Nazora za sobom je ostavio više pitanja nego odgovora. Tko će ga naslijediti na užarenoj zadarskoj klupi izgleda da ne zna ama baš nitko.

Loš start sezone presudio je treneru Anti Nazoru koji je odmah po završetku protekle sezone potpisao višegodišnji ugovor sa Zadrom te je predstavljen kao dugoročno rješenje i svojevrsni kamen temeljac nekog novog, mladog, agresivnog i poletnog Zadra.

Kako je sve završilo, nije potrebno ponovno prepričavati, no kako će se sve skupa nastaviti – e to je pitanje za milijun kuna.

Iz vrlo pouzdanih izvora doznajemo kako je klupsko rukovodstvo, zajedno sa sportskim direktorom čija je sudbina također neizvjesna, promišljalo o nekakvih desetak imena, među kojima je kao najozbiljniji kandidat 'isplivao' Danijel Jusup. Neke informacije pak govore kako je trofejni zadarski trener tvrd pregovarač te se ne želi prihvatiti tog posla dok se svi njegovi uvjeti ne ispune, no teško je reći kako su pregovori do kraja propali budući da nikakve službene potvrde iz kluba nema.

Među tih desetak imena našli su se, doznajemo, i Damir Mulaomerović, Teo Čizmić, Zare Markovski, Jasmin Repeša, Josip Sesar, Ivan Tomas, Ivan Perinčić i Aco Petrović. Neki su se uljudno zahvalili na pozivu, dok klub neke nije niti kontaktirao znajući kako su sa svojim trenutim poslodavcima vezani čvrstim ugovorima te kako s njima nije potrebno gubiti vrijeme.

O sudbini sportskog direktora Longina, a moguće i o imenu nasljednika Ante Nazora, raspravljat će se večeras na sastanku Nadzornog odbora, dok bi više informacija trebali imati sutra ujutro kada bi se pred medijima trebao pojaviti direktor Željko Žilavec.

A dotad se svi skupa možemo zabavljati imenima potencijalnih mazohista koji su spremni uskočiti u kašetu brukava, što je Košarkaški klub Zadar po svemu sudeći i postao.


Reci što misliš!