Sport

zagrijavanje za nedjelju

4. Virski triatlon: Neka igre počnu!

4. Virski triatlon: Neka igre počnu!
Kažimir Škrbić

Akvatlon za početnike bio je sinoć predigra za Prvenstvo Hrvatske u olimpijskom triatlonu, koje će se u sklopu 4. Virskog triatlona održati u nedjeljno jutro i prijepodne na otoku Viru.

Po valovitom moru na plaži Jadro i s trkačkom dionicom uz Šetnicu Jadro, nastupilo je sedam najhrabrijih početnika i budućih triatlonaca u tri kategorije, a pobijedili su Arian Dravec iz TK Pula s vremenom 3:12 (početnik A), Einar Miletić iz TK Rival s vremenom 6:18 i Katja Udovičić iz TK Pula s vremenom 6:05 (oboje u kategoriji početnik B).

Vir: Akvatlon za početnike - uvod u Prvenstvo Hrvatske u olimpijskom triatlonu Vir: Akvatlon za početnike - uvod u Prvenstvo Hrvatske u olimpijskom triatlonu

- Nije mi bilo teško, mogao sam još više plivati i trčati - kazao je osmogodišnji Puližanin Arian, nakon što je prvi prošao ciljem. Iza Ariana su ostali također osmogodišnji Lovro Hanza iz TK Matulji sa zaostatkom od nevelikih pet sekundi (3:17) te godinu dana stariji Lovro Dobrovac iz riječkog TK Rival (3:29). Desetogodišnji Miletić u kategoriji dječaka početnika B bio je jedini natjecatelj, dok su u konkurenciji djevojčica u istoj kategoriji, iza 11-godišnje pobjednice Katje nastupile godinu dana mlađa Ema Andrijević iz TK Maksimir, koja je s vremenom 6:35 bila drugoplasirana te 11-godišnja Korina Perić iz TK Zadar u vremenu 7:08. Na postolju su ih sve došli pozdraviti te im uručiti medalje i krasno dizajnirane nagrade predsjednik Hrvatskog triatlon saveza dr. sc. Mario Kasović, direktorica utrka na Virskom triatlonu Darija Zrilić i tehnički direktor Ivan Pavić.

Nakon uvertire s akvatlonom, uslijedile su prijave triatlonaca za nedjeljne utrke, upoznavanje natjecatelja sa stazama, zonama izmjena, uvjetima i pravilima za olimpijski triatlon, supersprint triatlon i uličnu utrku na 5 kilometara, a potom i svečanost otvaranja 4. Virskog triatlona.

- Zahvaljujem vam na dolasku na otok Vir i velikom odazivu na natjecanje koje ima neupitnu podršku Općine Vir i svih naših komunalnih službi. Triatlon ne spada u takozvane velike sportove poput nogometa ili košarke, ali je zato jedan od masovnijih sportova kojemu mi na Viru poklanjamo punu pažnju - istaknuo je zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić, otvarajući triatlonska nadmetanja na maloj svečanosti, nakon čega su triatlonci uživali u domjenku i delicijama koje su im spremili te poslužili kuhari i konobari virskog općinskog restorana Kotarina.  

Program 4. Virskog triatlona

Do subote su bila prijavljena 143 natjecatelja, ali se u nedjelju do 10 sati još uvijek mogu prijavljivati trkači za uličnu utrku na 5 kilometara. Nedjeljni program počinje u 9:30 startom supersprint triatlona (pojedinačno i štafetno natjecanje), dok je start olimpijskog triatlona za muškarce u 10 sati. Žene u olimpijskom triatlonu kreću s natjecanjem 30 minuta kasnije, a za 12 sati predviđen je start ulične utrke na 5 kilometra. Dodjela nagrada, pehara i medalja u olimpijskom, supersprintu i štafetnom triatlonu te za uličnu utrku kreće od 14 sati, nakon čega slijedi tradicionalna virska pašta party i zabava. 


Reci što misliš!