Sport

dom košarke

Na Višnjiku počeo četvrti Kongres sportskoga turizma

Na Višnjiku počeo četvrti Kongres sportskoga turizma
SC Višnjik

Košarkaški klub Zadar partnerstvom u organizaciji 4. Kongresa sportskog turizma, najavljuje obilježavanje 90 godina od početka igranja košarke u gradu Zadru 2020. godine. Na Višnjiku se održava skup posvećen košarci i razvoju sportskih sadržaja za unapređenje turizma.

U Press centru u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku počeo je četvrti Kongres sportskoga turizma u organizaciji agencije Lux promocija.

Prvi dan prošao je u zanimljivim i sadržajnim izlaganjima niza eminentnih govornika. Željko Žilavec iz KK-a Zadar govorio je na temu Grad Zadar, dom košarke, te na temu U susret 90 godina KK-a Zadar. Tonći Jerak iz Centra za tjelovježbu i studentski sport sa Sveučilišta u Zadru izlagao je na temu Organizacija i provedba studentskih sportskih natjecanja na Sveučilištu u Zadru.

Potom je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, govorio o poziciji i ulozi Športskoga centra Višnjik jučer, danas i sutra s naglaskom na razvoj sportskoga turizma.

– Odluka gradskih vlasti da se izgradi ovakav kompleks bila je posljedica višedesetljetne nužnosti znatnog podizanja sportske i rekreacijske infrastrukture u gradu Zadru, a ŠC Višnjik tijekom niza godina zahvaljujući promišljenim ulaganjima Grada Zadra, zatim niza subjekata na državnoj razini, te svojim konstruktivnim idejama, te planovima i programima, dosegnuo je razinu od oko tri i pol tisuće korisnika dnevno, te oko 400 javnih priredaba godišnje uz to što veliki dio svojih sadržaja na raspolaganje građanima stavlja potpuno besplatno.

Grad Zadar i ŠC Višnjik, uz potporu drugih subjekata, sustavno rade na obogaćivanju sportske i rekreacijske infrastrukture, na primjer otvorenog olimpijskoga bazena i akvaparka, te uvođenje smještajnih kapaciteta, od hostela do hotela, kako bi cijeli kompleks kao takav u budućnosti postao neizostavni i bitan čimbenik u razvoju sportskoga turizma i time na svoj način doprinosio i održivom turizmu u cjelini i afirmaciji Grada Zadra – uz ostalo je kazao Denis Karlović.

Prvi dan ovoga kongresa izlaganjima su zaključili Mia Perić s Kineziološkoga fakulteta Sveučilišta u Splitu na temu Zanimanje turista za sportske aktivnosti tijekom odmora, te Lucija Katalinić i Pavao Parunov iz Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Oni su izlagali na temu Sportski turizam Zadarske županije, mogućnosti u strateškom planiranju.

U petak, 11. listopada, kongres će se u 11 sati nastaviti izlaganjima Katje Pijaca, Radice Jurkin, Željka Ercega, Adrijana Marušića, Zlatka Paraća, Sanje Ćurković i Domagoja Diklića.


Reci što misliš!