Sport

Košarka, HT Premijer liga

Ante Nazor: Igrali smo, ne brzo - već brzopleto i glupavo!

Ante Nazor: Igrali smo, ne brzo - već brzopleto i glupavo!
Goran Stanzl/PIXSELL

Na tiskovnoj konferenciji nakon uvjerljivog poraza košarkaša Zadra od Cibone (90-71) trener Ante Nazor čestitao je pobjedniku i pokušao analizirati uzroke katastrofalnog pada u igri njegove momčadi u drugom poluvremenu, što se nakon Podgorice ponovilo i večeras u Zagrebu.

- Čestitao bih Ciboni na zasluženoj pobjedi, zaista su nas nadigrali. Ušli smo loše u u utakmicu u defenzivnom dijelu i to je na startu razigralo protivnika. Kasnije smo tražili ritam, nekako ga našli, pa napadački to i nije loše izgledalo. Međutim, nismo imali disciplinu da lopta ide s jedne na drugu stranu, što nam je bio zaštitni znak.

Ušli smo u ludost i u polje protivnika. Imali smo 22 izgubljene lopte pa je protivnik zabijao lagane poene. U drugom smo poluvremenu doživjeli totalni kolaps. Kada obrana ne funkcionira i kada tako gubiš lopte onda je tu narušen ritam koji je teško vratiti. Gledam da je ovo bio loš dan, ali ovo se sigurno ne smije ponoviti.

Serija 15-0 koja je odlučila utakmicu započela je u trenucima dok su nominalno dva prva playa Junaković i Uljarvić bili na klupi. Zašto?

- Martin je imao tri penala i htio sam ga maksimalno zaštiti, probati varijantu da Allen to odigra. Ali kada imaš tako isprekidan ritam, kada nismo imali napad ni tečnost u dodavanju, onda nismo mogli ni prijetiti s drugih pozicija. Igrali smo, ne brzo - već brzopleto i ušli u kontra ritam, a onda je to puno povoljnije za protivnika koji se mogao fokusirati na jednog igrača i zatvarati puno više prostora, jer mu ne prijeti opasnost s drugih pozicija. Glupavo smo igrali, to moram kazati!

Što nakon ovakvog poraza?

- Moramo se resetirati. Iskoristiti ovu utakmicu da maksimalno proširimo rotaciju. Već u ponedjeljak imamo jako, jako bitnu utakmicu s Krkom kući i trebamo kao novi krenuti u taj susret. Moramo biti puno agresivniji, i na lopti što se tiče bekova i visokih igrača, ali i formiranja strane pomoći. To nam je jedan od gorućih problema, zaključio je Ante Nazor.

Jure Planinić, centar Zadra.

- Čestitao bih Ciboni na pobjedi. Mi smo loše ušli u utakmicu, bilo j e 9-0. Kasnije smo se malo skoncentrirali i prvo je poluvrijeme je bilo egal. Drugo smo se poluvrijeme dogovorili ići jako, no to se nije dogodilo. Nismo odigrali obranu, nismo odigrali ono što je trener od nas tražio. Za dva dana igramo drugu utakmicu.Ovo moramo analizirati i sljedeću utakmicu odigrati puno, puno bolje. I u prošloj smo utakmici odigrali dobro prvo poluvrijeme, dobro se držali, a u nastavku kada smo trebali igrati još jače smo - pali. Koji je razlog tome - ne znam. Nadam se da će to u idućoj utakmici biti puno bolje, dodao je mladi zadarski centar, Jure Planinić.


Reci što misliš!