Sport

košarka, ht premijer liga

Košarkaški 'el clasico' je pred vratima: Zadar gostuje u Draženovom domu

Košarkaški 'el clasico' je pred vratima: Zadar gostuje u Draženovom domu
Dino Stanin/PIXSELL

Večeras u 18 sati na rasporedu je najveći derbi hrvatske košarke. U sklopu drugog kola HT Premijer lige, košarkaši Zadra gostuju u Draženovom domu kod zagrebačke Cibone.

Susret najavljuje trener Zadra, Ante Nazor:

"U pitanju je najveći derbi hrvatske košarke i nadam se da će utakmica koju će obje momčadi prikazati biti dostojna toga. ABA ligu smo počeli porazima, ali pokazali smo određenu kvalitetu i mislim da će to biti otvorena utakmica s obje strane. Ima i čitav niz nepoznanica, no među njima ne smije biti intenzitet te direktni matchup igrača, kako u obrani tako i u napadu. Utakmica će biti dosta izjednačena tako da će o pobjedniku odlučivati defenzivni trkački i skakački dio. Protivnika respektiram, složili su dobar roster i zato u Draženov dom moramo ući s jednim dodatnim naporom i tako tražiti svoju šansu za pobjedu."

Pod zadarskim se košem stvorila velika rupa nakon ozljede Ivanova i trebat će je 'pokrpati' svim raspoloživim sredstvima...

"To nam je veliki hendikep, ali i protiv Škrljeva smo igrali bez njega i prikazali jednu dobru predstavu. Na tragu toga, uz neke korekcije u obrani, smatram da ćemo pokriti taj nedostatak koji je evidentan. Vidjelo se to i protiv Budućnost jer upravo je njegovim izlaskom utakmica krenula u pogrešnom smjeru. Ali to je situacija koja će otvoriti prostora drugim igračima."

Umjesto ozlijeđenog Ivanova, kapetanski vrpcu ponijet će Ivan Siriščević koji poručuje:

"Cibona je uvijek neugodan protivnik. Ove godine imaju dobru momčad i sigurno da su im ciljevi najviši. Idemo gore spremni i možemo se nadati pobjedi ako odigramo kako znamo. Ove godine ima dosta dobrih momčadi u prvenstvu, svi su se dobro pojačali, a uz to igra se trokružno tako da ima puno utakmica. Mi moramo ići korak po korak, gledati sebe i kako unaprijediti našu igru, a s tim će doći i pobjede. Nadam se da ćemo biti na visokom nivou i pobijediti na utakmici u Zagrebu."

Iz tabora zagrebačke momčadi utakmicu je najavio bivši igrač Zadra, Marko Ramljak:

"To je utakmica koju je najveći gušt igrati bez obzira koliko teža psihički i fizički bila od bilo koje druge utakmice. Sigurno zbog tog rivaliteta neće biti lako. Uvijek su tu posebne tenzije, barem sam se ja u to uvjerio. Bit će i meni malo drukčije. Naravno kad krene utakmica ne gleda se gdje je tko bio i tko je s kim dobar. Proveo sam dosta vremena dolje i bit će mi drago zaigrati protiv nekih mojih prijatelja. Što se tiče same utakmice, neće biti lako. Ekipa Zadra igra dosta čvrsto. Jaki su, s Allenom su dobili ekstra kvalitetu, kombiniraju i sigurno da nam neće biti lako."

Najveći hrvatski derbi igra se s početkom u 18 sati uz izravan TV prijenos na programu Arena Sporta.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!