Sport

nogomet, kvalifikacije za euro 2020

Rakitić: Nastupat ću za Hrvatsku dokle god budem mogao pomoći

Rakitić: Nastupat ću za Hrvatsku dokle god budem mogao pomoći
Miranda Cikotic/PIXSELL

Povratnik u hrvatsku nogometnu reprezentaciju Ivan Rakitić izjavio je u utorak kako će navijačka atmosfera na Poljudu na kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo utakmici Hrvatska - Mađarska u četvrtak biti dodatni motiv za našu reprezentaciju.

"Jedva čekam tu utakmicu. Odigrao sam za reprezentaciju preko 100 utakmica, ali ovo kao da mi je jedna od prvih. Mađarska je dobro organizirana reprezentacija, bit će teško, ali igramo pred našom publikom, nakon dosta vremena na Poljudu, gdje ćemo imati podršku navijača. Borit ćemo se i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo," izjavio je Rakitić na konferenciji za novinare i pritom istaknuo kako bi ubuduće trebalo biti više utakmica naše reprezentacije u Splitu.

Također je rekao kako je pozitivno što je konkurencija igrača u Hrvatskoj reprezentaciji velika.

"To nikad ne smije biti problem. To može biti motiv da zajedno rastemo i budemo još jači. Problem bi bio kad ne bismo imali kvalitetnih igrača", kazao je Rakitić.

Odbacio je medijska nagađanja kako on nema dovoljno želje nastupati za hrvatsku reprezentaciju, naglasivši kako je za njega nastup za  Hrvatsku ispred svega.

"Nitko nema veće želje i osjećaj ljubavi prema Hrvatskoj nego ja. Za mene je Hrvatska broj jedan i nastupat ću dokle god budem mogao pomagati reprezentaciji", istaknuo je Rakitić.

Objašnjavajući razloge zbog kojih je propustio prethodne dvije kvalifikacijske utakmice protiv Slovačke i Azerbejdžana, kazao je kako je tako postupio zbog situacije u Barceloni, koja je za njega teška.

"Bilo mi je teško, navikao sam igrati i meni je krivo što to (u klubu) nije bio slučaj, ali željan sam nogometa i dat ću sve od sebe da se ta situacija promijeni", rekao je Rakitić te dodao kako je procijenio je da je najbolje  za njega i za reprezentaciju da isprazni i oslobodi glavu te da kad opet dođe u reprezentaciju bude spreman dati sve od sebe.

"U tom trenutku to nije moglo biti tako i mislim da je korektno i pošteno da imam respekt prema suigračima, jer ne volim biti dio jedne grupe, pogotovu reprezentacije, a da budem loše volje i glavom na drugom mjestu", rekao je Rakitić.

Ponovio je da je Barcelona za njega najbolji klub na svijetu i da on želi igrati takvoj ekipi.

"Ako se situacija ne promijeni sjest ćemo i analizirati što je najbolje rješenje", dodao je Rakitić objašnjavajući svoju situaciju u Barceloni.


Reci što misliš!