Sport

košarka, ht premijer liga

Ante Nazor uoči Cibone: Izostanak Ivanova je veliki hendikep, ali i šansa za druge igrače

Ante Nazor uoči Cibone: Izostanak Ivanova je veliki hendikep, ali i šansa za druge igrače
Budućnost VOLI

Srijeda nam donosi prvi ovosezonski 'el clasico' hrvatske košarke. U sklopu drugog kola HT Premijer lige sastaju se Cibona i Zadar u Draženovom domu.

Obje momčadi u sličnom raspoloženju dočekuju utakmicu jer početkom sezone bilježe i sličan učinak. Cibona je u Premijer ligi slavila nad Vrijednosnicama Osijek, a poraz je upisala u ABA ligi od Mornara iz Bara, dok je Zadar u domaćem prvenstvu slavio nad Škrljevom, dok je u regionalnom natjecanju poražen od podgoričke Budućnosti.

Sraz u Draženovom domu najavljuje trener Zadra, Ante Nazor:

"U pitanju je najveći derbi hrvatske košarke i nadam se da će utakmica koju će obje momčadi prikazati biti dostojna toga. ABA ligu smo počeli porazima, ali pokazali smo određenu kvalitetu i mislim da će to biti otvorena utakmica s obje strane. Ima i čitav niz nepoznanica, no među njima ne smije biti intenzitet te direktni matchup igrača, kako u obrani tako i u napadu. Utakmica će biti dosta izjednačena tako da će o pobjedniku odlučivati defenzivni trkački i skakački dio. Protivnika respektiram, složili su dobar roster i zato u Draženov dom moramo ući s jednim dodatnim naporom i tako tražiti svoju šansu za pobjedu."

Pod zadarskim se košem stvorila velika rupa nakon ozljede Ivanova i trebat će je 'pokrpati' svim raspoloživim sredstvima...

"To nam je veliki hendikep, ali i protiv Škrljeva smo igrali bez njega i prikazali jednu dobru predstavu. Na tragu toga, uz neke korekcije u obrani, smatram da ćemo pokriti taj nedostatak koji je evidentan. Vidjelo se to i protiv Budućnost jer upravo je njegovim izlaskom utakmica krenula u pogrešnom smjeru. Ali to je situacija koja će otvoriti prostora drugim igračima."

Težinu kapetanove ozljede te vrijeme oporavka nitko iz kluba zasad nije htio službeno komentirati.

Najveći hrvatski derbi igra se ove srijede s početkom u 18 sati uz izravan TV prijenos na programu Arena Sporta.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!