Sport

Košarka, ABA liga

Ive Ivanov: U Podgoricu idemo odigrati mušku utakmicu, dat ćemo sve od sebe

Ive Ivanov: U Podgoricu idemo odigrati mušku utakmicu, dat ćemo sve od sebe

Košarkaši Zadra 19. će sezonu regionalne ABA lige otvoriti u nedjelju (18 sati) u gostima kod podgoričke Budućnosti.

Naslov pobjednika od prošle sezone branit će Crvena zvezda, a sudeći prema rosterima koji su složile većina ekipa, ispred nas je možda i najzanimljivije izdanje ovog natjecanja dosada.

Za što i koliko je spremna ekipa Zadra pokazat će utakmica u Podgorici koja će ujedno biti i prvi pravi test za momčad trenera Ante Nazora.

„Ne trebamo se već sada koncentrirati globalno na ABA ligu. Sezona je duga i svaka utakmica ima svoju zamku i trebamo biti fokusirani samo na utakmicu protiv Budućnosti. Čeka nas jedan jako težak zadatak. To je momčad koja je po rosteru sastavljena da bude u samom vrhu ABA lige. Imaju odlične strance praktički na svim pozicijama od jedan do pet.

Možda imaju malo problema na krilu ali već vidimo kako ovih dana imaju intervenciju da dovedu novog igrača na toj poziciji. Mada je Suad Šehović već desetak godinama tu jedan od najboljih i najkompletnijih igrača ABA lige. Jako težak imamo zadatak parirati ovom protivniku. Ali mi moramo bit na to spremni i nastojati barem u ovom prvom dijelu da im pariramo i u kontakt igri ali i u segmentu trke i skoka i tu tražiti svoju šansu da stojimo na terenu i da igramo s njima ozbiljnu utakmicu.

Mi smo sebi kao cilj u ovoj utakmici postavili da iz nje moramo izaći bolji jer smatram da ova ekipa ima karakter postaviti se od samog starta a ne da tamo idemo samo na izlet.

Budućnost možda u ovom trenutku nije na onoj snazi rostera i nije toliko uigrana ali nismo ni mi. Mislim da će i tu biti ključ jer, primjerice, ad smo spomenuli ove jake ekipa neke možda i neće igrati u skladu sa tom kvalitetom igrača, a neke, vidjeli smo na ovom Superkupu ABA lige u Zagrebu, momčadi poput Primorske koja je možda kvalitativno niže ali igra na gornjoj granici svojih mogućnosti. Mi se trebamo zaokupiti time da i mi igramo na granici svojih mogućnosti i onda ćemo imati sezonu bez stresa.“

Upitan gdje vidi svoju momčad ove sezone, Nazor je odgovorio sljedeće:

„Smatram da nismo ni na trideset posto svojih mogućnosti. Dosta je rada još ispred nas i stvari koje treba uigrati. U ovom trenutku govoriti o tome hoćemo li biti u sredini ili koje mjesto iznad ili ispod mislim da nema puno smisla.“

Prvu službenu utakmicu sezone protiv Škrljeva u prvom kolu HT Premijer lige kapetan Ive Ivanov propustio je zbog lagane ozljede. No, za dvoboj protiv Budućnosti, kako kaže, u potpunosti je spreman.

„Svi znamo da je Budućnost već dugi niz godina u vrhu ABA lige i da imaju uvijek jako dobru ekipu. Ove godine su dosta izmijenili sastav ali vjerujem da će nas trener i stručni stožer pripremiti za tu utakmicu. Da uočimo njihove nedostatke i da ih iskoristimo. Idemo odigrati jednu pravu mušku utakmicu, dati sve od sebe i nadam se da će navijači ove sezone gledati jedan drugi Zadar.

Budućnost je uz Partizan, Crvenu zvezdu i Cedevita Olimpiju, sigurno favorit za osvajanje ovog natjcanja. Tu još možemo pridružiti i Mornar koji je ove godine složio vrlo dobru ekipu. Svi ostali su poprilično izjednačeni a na nama je da iskoristimo sve što nam se pruži. Ja se stvarno nadam kako će ova abaligaška sezona biti bez nekih velikih turbulencija i da ćemo se moći koncentrirati i na domaće prvenstvo. Atmosfera i ekipi je odlična, pripreme su prošle vrlo dobro i svi jedva čekamo da počne ABA liga.“

Inače, ABA liga započinje večeras ogledom između Mega Bemaxa i Cedevita Olimpije od 20 sati u Srijemskoj Mitrovici.


Reci što misliš!