Sport

od njega se više očekuje

Ante Nazor: Za Farra imam razumijevanja, ali neću ga predugo čekati

Ante Nazor: Za Farra imam razumijevanja, ali neću ga predugo čekati
Dino Stanin/PIXSELL

Jedna pobjeda i dva poraza - to je učinak košarkaša Zadra na ovogodišnjem izdanju Zadar Basketball Tournamenta. Uzmemo li u obzir da su igrali tri utakmice u isto toliko dana i to redom protiv euroligaških momčadi - dojam je i više nego dobar.

Nakon što je zahvalio organizatorima na pozivu na te iskazao generalno zadovoljstvo učinjenim na turniru, trener Ante Nazor okrenuo se nekim stvarima koje mu i nisu bile baš po volji.

"Neki igrači su bili totalno nespremni, dok su neki spremni kao da je srce sezone. To moramo ujednačiti i smanjiti oscilacije te podijeliti uloge jer ne može svatko biti inženjer, netko mora i postavljati skelu. To neki očito nisu shvatili da im je uloga. Nadam se da će oni izvući pouku prije nego budu ohlađeni na klupi. Neki igrači, koji su imali svježinu, nisu igrali dobru obranu i tada se protivnik s nama počeo igrati kao tata s djetetom. To je nešto što pojedincima neću dozvoljavati. Još uvijek neću govoriti o imenima, ali ponašanje nekih igrača je nedopustivo. Ipak, zbog treće utakmice i najtežeg protivnika, neke ću stvari progledati kroz prste."

Kad govorimo o nespremnim igračima, prvi na pamet pada James Farr koji očigledno ima problema s viškom kilograma i manjkom kondicije. Koliko ga Nazor planira čekati?

"On je došao nespreman i to nije bilo baš profesionalno od njega. Ali imam strpljenja za njega jer je imao obiteljskih problema. On je igrač koji je sklon nakupljanju kilaže, ali kad se dovede u optimalnu formu - zna igrati. Sjetite se koliko smo lani čekali neke igrače, a njega sigurno nećemo toliko čekati, to je jedino što mogu reći."

Je li u planu možda još neka pripremna utakmice pred otvaranje sezone?

"Planiramo još jednu utakmicu, ali ne znam koliko ćemo biti u mogućnosti. Nastojimo naći protivnika po mjeri pa da taj dogovor finaliziramo."

I da ne zaboravimo, trener je iskazao posebno zadovoljstvo činjenicom kako se nitko od njegovih igrača nije ozlijedio igrajući tri utakmice u isto toliko dana, što je dakako velika pohvala za rad kondicijskog trenera Maria Mandira, ali i ostatka stručnog stožera.


Reci što misliš!