Sport

Košarka, ZDBT 2019.

Ante Nazor: Odigrali smo zadarski i navijači su to nagradili pljeskom

Ante Nazor: Odigrali smo zadarski i navijači su to nagradili pljeskom
Zvonko Kucelin

Veliko iznenađenje pripremili su košarkaši KK Zadra na otvaranju šestog izdanja Zadar Basketball Tournamenta pobjedivši ruski Himki. Domaća momčad slavila je rezultatom 82-90 i oduševila tribine dvorane Krešimir Ćosić.

Najbolji u momčadi Zadra bio je Allen s 22 pogotka dok je kod Himkija najučinkovitiji bio Evans s istim brojem pogodaka.

''Dojmovi su pozitivni, nama je izuzetno bilo stalo da se pred našom publikom predstavimo kao jedna borbena, rastrčana ekipa koja je kolektiv. Bilo nam je važno da kliknemo s publikom, zahtijevao sam od igrača da igraju zadarski i čuli smo pljesak s tribina i upravo zbog toga nam je drago zbog pobjede. Ne treba ulaziti u euforiju, oscilacije u igri su i dalje velike ali vesele konture igre koju želimo prikazati ovu godinu!'' – izjavio je nakon utakmice trener KK Zadra Ante Nazor.

Iako je i sam trener Zadra ususret utakmici ulogu favorita davao ruskom euroligašu, domaća momčad je pokazala borbenost i kontrolirala većinu susreta.

''Čestitam ekipi Zadra, igrali su dobro i s dobrom energijom. Ne želim izmišljati isprike, ali došli smo jučer s turnira na Sardiniji i nedostaju nam neki ključni igrači. Idućih dana oni će nam se priključiti, ali sada treba samo čestitati Zadru i njihovom treneru!'' – izjavio je nakon utakmice trener Himkija Rimas Kurtinaitis.

Zadar Basketball Tournament traje do 21. rujna, a već prvi dan pokazao je da nas očekuje izvrsna košarka na najjačem pripremnom košarkaškom turniru u Europi. Uz Zadar i Himki na turniru nastupaju još Anadolu Efes i berlinska Alba.

Svoje ljubimce s tribina su bodrili domaći navijači kojima su se pridružili Dino Rađa i izraleska košarkaška legenda Doron Jamchi. Košarkaška uzbuđenja na ZDBT-u nastavljaju se sutra kada od 18 sati igraju Alba Berlin i Himki te od 20.30 sati Anadolu Efes i Zadar. 

Uz košarkaške utakmice turnir će pratiti i bogat popratni sadržaj. Subotnje jutro mali će Zadrani moći iskoristiti za druženje s košarkaškim idolima na Kids' Dayu koji će se održati na Forumu od 10 do 13 sati. Ovogodišnji Kids' Day u suradnji s udrugom Dani Krešimira Ćosića


Reci što misliš!