Sport

Nogomet, kvalifikacije za Euro 2020 U21

Škoti na Šubićevcu šokirali mlade Vatrene

Škoti na Šubićevcu šokirali mlade Vatrene
Hrvoje Jelavić/ PIXSELL

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo mlada hrvatska nogometna reprezentacija (U-21) u utorak je u skupini 4 na stadionu Šubićevac u Šibeniku protiv Škotske izgubila sa 1-2, iako je vodila do 81. minute.

Iako je Hrvatska bila ambicioznija i dominirala je u posjedu lopte, bilo je to uglavnom jalovo, sa vrlo malo prilika. Ipak, u 10. minuti Hrvatska je povela. Nikola Moro je dobro ubacio u kazneni prostor, a Sandro Kulenović glavom trese mrežu.

Mogli su Škoti poravnati u 28. minuti preko Hornbyja, ali je u zadnji tren spasio stoper Kalaica.

U nastavku se dugo čekalo do prve prigode. U 71. minuti ponovno je u šansi bio Hornby, ali je vratar Šemper uspio sačuvati mrežu. Iz te obrane odmah se razvio kontranapad Hrvatske, Ivanušec je proigrao Kulenovića, koji sa deset metara iskosa puca u gostujućeg vratara.

Ključnim trenutkom pokazao se ulazak veznjaka Aberdeena Connora McLennana u 78. minuti, koji je pogocima u 81. i 89. minuti donio preokret i pobjedu Škotskoj.

U drugoj utakmici naše skupine Grčka je kod kuće svladala Litvu sa 1-0 pogotkom Bouzoukisa (80).

Na Euro će se plasirati pobjednici devet kvalifikacijskih skupina i najbolja drugoplasirana reprezentacija. Preostalih osam drugoplasiranih momčadi ide u dodatne kvalifikacije, koje će dati još četiri sudionika EP-a.

Standings provided by Sofascore LiveScore

HRVATSKA - ŠKOTSKA 1-2

HRVATSKA: Šemper, Hujber, Kalaica (Soldo 83), Šutalo, Sosa, Moro, Ivanušec, Nejašmić, Majer (Čuže 78), Bradarić (Marin 68), Kulenović (Bistrović 83).
 
ŠKOTSKA: Doohan, McCrorie, Johnston, Porteous, Harvie, Magennis, Campbell, Reading (Middleton 78), Ferguson (McLennan 78), Hornby, Holsgrove (Maguire 84).

STRIJELCI: 1-0 Sandro Kulenović (10), 1-1 Connor McLennan (81), 1-2 Connora


Reci što misliš!