Sport

Nogomet

Nogometni savez BiH nije prihvatio ostavku Roberta Prosinečkog

Nogometni savez BiH nije prihvatio ostavku Roberta Prosinečkog
Armin Durgut/PIXSELL

Nogometni savez BiH nije prihvatio ostavku Roberta Prosinečkog koju je podnio nakon katastrofalnog poraza 4-2 od Armenije u kvalifikacijama za Euro.

"Imao sam velike ambicije. Nismo ih ostvarili i to je glavni razlog moje odluke. Momci su radili dobro, a bilo je tu i mojih grešaka. Ne mogu vjerovati da nas je Armenija onako pobijedila", rekao je Prosinečki nakon utakmice u Erevanu te je po dolasku u Sarajevo potvrdio da neće promijeniti odluku.

No izvršni odbor Saveza je na današnjoj izvanrednoj sjednici odlučio da će hrvatski stručnjak voditi njihovu reprezentaciju do kraja ovog kvalifikacijskog ciklusa. Čelnici su mu pružili punu podršku, a hrvatski stručnjak je na kraju ipak promijenio odluku.

"Moralno je bilo podnijeti ostavku. No nakon današnje sjednice, razgovora i podrške koju sam dobio odlučio sam završiti ovaj kvalifikacijski ciklus. Pokušavam ostati kod svojih odluka kad ih donesem, ali sam zbog ljudi iz Saveza odlučio ostati. Imamo šanse za plasman na Euro i kroz kvalifikacije i kroz baraž", rekao je Prosinečki.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Podsjetimo, reprezentacija BiH je katastrofalnim porazom u Armeniji ostala na pet bodova zaostatka za drugoplasiranom Finskom, ali je osvajanjem skupine u Ligi nacija osigurala barem dodatne kvalifikacije. 

U listopadu će igrati kod kuće protiv Finske te u gostima kod Grčke, a u studenom je čeka utakmica kod kuće protiv Italije te u gostima kod Lihtenštajna u posljednjem kolu. Na Euro idu po dvije reprezentacije iz svake skupine, a dodatne kvalifikacije popunit će se prema renkingu Lige nacija, prenosi Index.


Reci što misliš!