Sport

Košarka, SP 2019

Grčka bez četvrtfinala Svjetskog prvenstva

Grčka bez četvrtfinala Svjetskog prvenstva
FIBA

Grčki košarkaši ispali su iz svih kombinacija za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kini iako su u zadnjoj utakmici drugog kruga pobijedili Češku s 84-77.

Bila je to ipak "Pirova" pobjeda Grka jer im je mogućnost da se plasiraju među osam najboljih davala samo pobjeda od 12 razlike i više. Grci su tih 12 razlike imali u dva navrata u zadnjoj četvrtini (63-51, 65-53), ali su Česi u završnici ipak uspjeli smanjiti poraz i proći  će u četvrtfinale ukoliko Brazilci ne svladaju SAD. 

Kod Grka je Nick Calathes zabio 27 koševa i pet trica, a NBA zvijezda Giannis Antetokounmpo ostao je na svega 12 poena, dok su Čehe predvodili Jaromir Bohačik (25) i Tomas Satoransky (13), koji je većinu svojih koševa zabio u zadnjoj četvrtini. Česi su prvi puta na SP-u i na pragu su velikog uspjeha jer će u slučaju očekivanog poraza Brazilaca od SAD-a biti najbolji u krugu tri momčadi. 

SAD ima 4-0, Češka i Grčka 3-2, a Brazil 3-1. 

U susretu L skupine Litva je slavila protiv Dominikanske Republike sa 74-55, ali su obje momčadi ispale već ranije. Kod Litvanaca su najbolji bili Jonas Valančiunas (19, 10 skokova) i Lukas Lekavičius (19), a kod Dominikanaca Rigoberto Mendoza (14) i Sadiel Rojas (11). 

U ovoj skupini kasnije igraju Australija i Francuska, koji vode s po 4-0, Litva ima 3-2, a Dominikanska Republika 2-3. 


Reci što misliš!