Sport

#zdbt2019

Pet tisuća kilometara, 56 igrača i 40 volontera za pripremni turnir u Zadru

Pet tisuća kilometara, 56 igrača i 40 volontera za pripremni turnir u Zadru
Dino Stanin/PIXSELL

Do Zadra 5.444 kilometra. Toliku će ukupnu udaljenost prijeći tri euroligaška košarkaška kluba kako bi nastupili na ovogodišnjem Zadar Basketball Tournamentu. Najkvalitetniji europski pripremni košarkaški turnir ugostit će Anadolu Efes, Albu Berlin i Himki, a s njima će snage odmjeriti i KK Zadar.

Šesto izdanje održat će se od 18. do 21. rujna u dvorani Krešimir Ćosić, a turnir će još jednom biti na visokoj razini prethodnih izdanja.  

"Na ovogodišnje izdanje turnira dolazi 56 igrača, a s njima i 20-ak članova stručnih stožera. Svaka ekipa će na parketima Višnjika provesti više od 10 sati, što u treninzima što u igri. Kako bi sve funkcioniralo kako treba pobrinut će se preko 40 volontera, a za igrače smo pripremili čak 3000 boca vode", objašnjava organizatorica projekta Zdenka Zrilić te dodaje: 

"Turnir svake godine privlači sve veću pažnju međunarodne košarkaške javnosti. Tako će i ove godine na turniru biti 120 medijskih djelatnika te 15 skauta."

Zadar Basketball Tournament i ovog će rujna staviti Zadar u središte košarkaškog svijeta. Tri snažne euroligaške momčadi za iduću sezonu imaju velike ambicije i zadarski turnir bit će prva postaja na kojoj će provjeriti formu. Turnir će okupiti i poznate europske košarkaška imena kao što su Himkijevi Alexey Shved i Timofej Mozgov, nagrađivani trener Albe Berlin Aito Garcia Reneses i hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon.

Category: 1621 - 1621

Reci što misliš!