Sport

četverogodišnji ugovor

Talentirani dubrovački košarkaš Filip Vujičić novi je igrač Zadra!

Talentirani dubrovački košarkaš Filip Vujičić novi je igrač Zadra!
FIBA

Mladi Dubrovčanin Filip Vujičić službeno je potpisao ugovor s Košarkaškim klubom Zadar na iduće četiri godine.

Priključen klupskim pripremama od početka zajedno s mlađim bratom Jakovom Vujičićem, koji će se priključiti juniorskoj selekciji KK Zadar, zasigurno je interesantno ime na košarkaškoj sceni.

19-godišnji Filip svoj sportski put započeo je u rodnom Dubrovniku, gdje se u istoimenom klubu okrenuo košarci od najmlađih uzrasta. Ove godine predvodio je svoju momčad i upravo protiv zadarskog kluba KK Sonik Puntamika ubacio čak 37 poena te osigurao plasman ‘Dubrovčana’ među 16 najboljih momčadi poluzavršnog turnira PH.

O kakvom profilu i predispoziciji mladog igrača je riječ pokazuju nam i vrijedni nastupi za mladu košarkašku reprezentaciju na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u kojoj se također uspio nametnuti u jednog od predvodnika U-18 generacije bilježivši 9.6 koševa, 5,4 skoka i 2,1 asistenciju po utakmici. Hrvatska reprezentacija na kraju je bila jedanaesta, a mladi Filip 37. strijelac, 19. skakač i 24. asistent Europskog prvenstva na kojem je nastupilo 16 reprezentacija.

Sezonu u Prvoj hrvatskoj ligi zaključio je s prosjekom od 9.3 koša, 6.3 skoka i 1.9 asistencija. To je učinak s kojim je doprinio plasmanu u polufinale doigravanja za prvaka te na kraju trećem mjestu u povratničkoj sezoni Dubrovnika u drugi razred hrvatske košarke.

193 cm visoki bek kroz koji dan bit će predstavljen javnosti na tiskovnoj konferenciji.


Reci što misliš!