Sport

Košarka

EP košarkaša U-16: Hrvatska u produžetku ostala bez polufinala, Brala solidan

EP košarkaša U-16: Hrvatska u produžetku ostala bez polufinala, Brala solidan
FIBA

Hrvatski košarkaši do 16 godina ostali su bez polufinala i borbe za odličja na Europskom prvenstvu u talijanskim Udinama, gdje su u srijedu u produžetku poraženi od Francuske sa 80-78 (17-14, 20-19, 11-14, 24-25, 8-6).

Izabranici Mladena Erjavca nadoknadili su 11 koševa zaostatka iz druge četvrtine i u vrlo izjednačenoj utakmici na kraju ostali bez pobjede, iako su na kraju osnovnog dijela utakmice košem sjajnog Tomislava Ivišića za 72-72 izborili produžetak.

U njemu su Francuzi za nijansu bili bolji zahvaljujući svom najboljem igraču, 218 cm visokom Victoru Wembanyami koji je završio dvoboj sa 12 koševa, 21 skokom i osam blokada. Četiri sekunde prije kraja kod vodstva Francuza 80-78, hrvatski kadeti imali su posljednji napad, a tešku tricu za pobjedu i plasman u polufinale promašio je Nikola Lebo.

Uvjerljivo najbolji igrač Hrvatske bio je 212 cm visoki Tomislav Ivišić koji je postigao 25 koševa uz sedam skokova. Njegov brat blizanac Zvonimir Ivišić ubacio je 15 koševa, a Duje Brala 11. Hrvatski košarkaši pogodili su samo 16 od 32 slobodna bacanja.

Hrvatska je bila branitelj naslova u ovoj kategoriji, nakon što su prošle godine naši reprezentativci predvođeni najboljim igračem turnira Rokom Prkačinom, došli do zlata u Novom Sadu.

Francuzi će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Italija - Grčka, a u drugom polufinalu igrat će Španjolska - Rusija.

Hrvatska će u borbu za pozicije od 5. do 8. mjesta, a prvi suparnik bit će poražena reprezentacija iz sraza Italije i Grčke.


Reci što misliš!