Sport

novosti s višnjika

Ante Nazor: S Božićem pregovaramo, a u situaciji s Wrotenom smo čisti k'o crkveno ulje

Ante Nazor: S Božićem pregovaramo, a u situaciji s Wrotenom smo čisti k'o crkveno ulje
Mate Krezić

Drugi je dan priprema košarkaša Zadra za nadolazeću sezonu. Jutarnji trening bio je otvoren za medije pa smo iskoristili situaciju kako bismo s trenerom Antom Nazorom porazgovarali o gorućim temama vezanim uz klub.

Dojmovi nakon prvog dana priprema za novu sezonu?

"Još uvijek se kompletiramo, ali tražimo dodatni iskorak što se tiče igre, identifikacije s publikom i jedne stabilne sezone. Čekamo još neke igrače da se kompletiramo i da se počnu nazirati obrisi igre koju ćemo nastojati pružiti u sezoni koja je ispred nas."

Kako ste zadovoljni tijekom predsezone i prijelaznim rokom?

"Nisam potpuno zadovoljan dinamikom, ali takvo je stanje na tržištu. I u ovom trenutku postoji more igrača koji još nisu našli klub i tome se trebamo prilagoditi te u okviru svojih mogućnosti pronaći najbolja moguća imena. Smatram da smo na pravom putu."

Nekoliko imena je pod svodovima Višnjika na probi, kakav ste dojam stekli o njima?

"Tek je drugi trenažni dan pa je teško za reći. Ali zadovoljan sam što su momci došli izrazito spremni pa neće proći dugi period adaptacije na napore koji nam slijede. Ne bih o imenima, već je na igračima da se nametnu. Tražimo momke koji će ući u kolektivnu filozofiju."

Vratimo se prijelaznom roku, kada možemo očekivati nove igrače?

"U iduća 24 sata se nadam potpisu drugog Amerikanca koji bi nam trebao biti prevaga i s kojim ćemo pokazati kvalitetu skautinga koji smo napravili jer vjerujem da će se dobro uklopiti u ekipu. Pozicija? Više dvojka nego jedinica."

Možete li nam malo pojasniti situaciju s Tonyjem Wrotenom koji je potpisao za Zadar pa nakon samo 24 sata i za Anwil?

"Mi smo tu čisti k'o sveto ulje. To je igrač koji je imao prevagu u svojim rukama i oko toga smo se svi u klubu složili. On je potpisao ugovor i sad je to na tijelima iznad nas da donesu odluku o zaštiti kluba. Ali to je specifičnost tržišta u novije vrijeme – više agenata nudi jednog igrača i to se ne odnosi samo na Wrotena. To je izgleda postalo pravilo, što nije dobro jer uvijek je moguć nekakav rat između tih agenata. Najbitnije u cijeloj ovoj situaciji jest da smo mi potpuno čisti."

Još uvijek je bez kluba i prošle godine ponajbolji igrač Luka Božić. Postoji li želja da se suradnja obnovi?

"Klub je s njim u kontaktu i pregovaramo. O detaljima još ne bih."

Ovome još nadodajmo i informaciju kako bi se treninzima uskoro, a možda već i danas, trebao priključiti i dugo očekivani Dominic Gilbert.


Reci što misliš!