Sport

Košarka, NBA liga

Antetokounmpo odveo Milwaukee u drugi krug nakon 18 godina

Antetokounmpo odveo Milwaukee u drugi krug nakon 18 godina
AP Images

Momčad s najboljim omjerom pobjeda i poraza u ligaškom dijelu sezone NBA lige, košarkaši Milwaukee Bucksa plasirali su se u drugi krug doigravanja u Istočnoj konferenciji izbacivši Detroit Pistonse s 4-0 u pobjedama, u četvrtoj utakmici igranoj u Detroitu Bucksi su slavili sa 127-104

Domaći Pistonsi dobro su se držali tijekom prvih 30-ak minuta utakmice, sredinom treće četvrtine vodili su s 83-75, ali do kraja dvoboja su Bucksi postigli 52, a primili samo 21 poen za na kraju uvjerljiv trijumf.

Giannis Antetokounmpo je s 41 košem postavio novi rekord karijere po broju poena u doigravanju, a tomu je dodao i devet skokova, dok je Khris Middleton ubacio 18 za pobjednike. Dok su imali snage, Pistonse su u igri držali Reggie Jackson s 26 i Blake Griffin s 22 pogotka.

Milwaukee je ovime ostvario prvu pobjedu u seriji u doigravanju nakon 18 godina, a u drugom krugu igrat će protiv Boston Celticsa koji su također s 4-0 u pobjedama izbacili Indiana Pacerse u prvom krugu.

Detroitu je ovo, pak, bilo treće uzastopno ispadanje s 4-0 iz doigravanja, 2009. i 2016. "pomeli" su ih Cleveland Cavaliersi, a ovo im je bio ukupno 14. uzastopni poraz u posezoni čime su postavili novi negativni rekord lige. Posljednju pobjedu u doigravanju ostvarili su još 26. svibnja 2008. godine u četvrtoj utakmici finala Istoka protiv Bostona, uslijedila su dva poraza od Celticsa u toj seriji, osam uzastopnih poraza od Cavsa i ova četiri od Bucksa.

Utah Jazz nije dopustio da mu se dogodi ista sudbina kao Detroitu, u četvrtoj utakmici protiv Houston Rocketsa igranoj u Salt Lake Cityju Jazzeri su ostvarili prvu pobjedu u seriji slavivši sa 107-91, pa je sada omjer u pobjedama 3-1 za sastav iz Teksasa. Uoči četvrte četvrtine Rocketsi su vodili sa 79-76, ali Donovan Mitchell se odbio predati, on je u posljednjih 12 minuta ubacio 19 poena za svoju momčad koja je tu dionicu riješila u svoju korist s 31-12. 

Mitchell je utakmicu završio s 31 ubačajem, Jae Crowder je dodao 23, a Ricky Rubio 18 uz 11 asistencija. U redovima Rocketsa najbolji su bili James Harden s 30 koševa i Chris Paul s 23 pogotka, 8 skokova i 7 asistencija, ali nisu imali podršku igrača s klupe koji su zajedno ubacili tek pet poena.

Peta utakmica ovih suparnika igrat će se u Houstonu u noći sa srijede na četvrtak.


Reci što misliš!