Sport

stolni tenis

Andrej Gaćina pobjedom otvorio Svjetsko prvenstvo

Andrej Gaćina pobjedom otvorio Svjetsko prvenstvo
Sanjin Strukić/PIXSELL

U nedjelju je startalo pojedinačno Svjetsko prvenstvo, koje se od 21. do 28. travnja igra u Budimpešti.

Zadarski stolnotenisač Andrej Gaćina svoj je nastup na svjetskoj smotri otvorio kvalifikacijskom pobjedom nad Ukrajincem Jefimovim s rezultatom 4-0 (2, 7, 8, 6).

U ponedjeljak ga očekuje ogled drugog kvalifikacijskog kola protiv uzbekistankosg predstavnika Teshaboeva, a prethodno će zaigrati i u konkurenciji parova s Tomislavom Kolarekom protiv libanonske kombinacije Cheaib/Hamie.

Odlične nastupe prvog dana Svjetskog prvenstva ubilježili su i preostali hrvatski predstavnici. Prvi susret na SP-u igrali su Tomislav Kolarek i Mateja Jeger, a u 1. kolu kvalifikacija mješovitih parova bili su bolji od turkmenistanskog para Ahmedova i Ballyyeve s 3:0. No, tu je bio kraj putovanja za naš dvojac s obzirom da su u sljedećem nastupu poraženi od njemačkog para Qiu Danga i Mittelham s 3:1. U pojedinačnom dijelu Tomislav Kolarek je s 4:0 nadigrao Giardija iz San Marina, a Ivana Tubikanec je istim rezultatom bila bolja od Chung iz Trinidada i Tobaga. Odlično otvaranje SP-a imala je i Klara Cakol pobjedivši Slovenku Tofant s 4:1, koja je ovu sezonu odlično igrala za Pulu.


Reci što misliš!