Sport

Nogomet, Prva HNL

Hajduk razbio Rijeku i dostigao Osijek

Hajduk razbio Rijeku i dostigao Osijek
Pixsell

Nogometaši Hajduka u derbiju du 30. kola Prve HNL na Poljudu deklasirali Rijeku sa 4-0 (3-0), a u subotu je pobjedu ostvarila i Lokomotiva koja je sa 2-1 (1-1) kao gost bila bolja od posljednjeg Rudeša, dok su Inter i Gorica u Zaprešiću remizirali 2-2 (1-1).

Hajduk je furioznom igrom prvom poluvremenu stigao do prednosti od 3-0 golovima Jurića (2), Hamze (30) i Caktaša (45), a prednost domaćih mogla je biti i veća jer je Jurić osim pogotka u prvih 15 minuta još pogodio i vratnicu te gredu.

Do vodstva su Splićani stigli u samom otvaranju kada riječka obrana nije dobro raščistila Gyurcsov udarac iz kuta pa je Jurić sa 10-ak metara nogom poslao loptu u mrežu. Hajdukov veznjak niti 10 minuta potom je nakon lijepe akcije pucao iskosa s lijeve strane, ali novi pogodak zaustavila je vratnica, da bi u 15. minuti jurić glavom nakon kornera zatresao i gredu.

Bolju igru Hajduk je okrunio drugim golom u 30. minuti, Jurić i Gyurcso su kombinirali na desnom krilu, uslijedila je povratna lopta za Hamzu koji je sa 13 metara pogodio za 2-0. U samoj završnici prvog poluvremena stigao je i treći gol, opet je Gyurcso nabacio s desne strane, Jairo je glavom pogodio vratnicu, ali se lopta odbila do Caktaša koji ju je s metra pospremio u mrežu.

Konačnih 4-0 postavio je Caktaš svojim drugim golom već u 50. minuti. Još je jednom asistent bio Gyurcso koji se sjurio po desnom krilu i poslao prizemnu povratnu loptu za Caktaša koji je sa 10 metara pogodio mrežu iza Sluge.

Prva je to domaća pobjeda Hajduka protiv Rijeke nakon gotovo osam godina.

Četvrti Hajduk sada ima 50 bodova, kao i treći Osijek, dok je Rijeka druga sa 56 bodova. Na vrhu je Dinamo koji je sa 79 bodova osigurao naslov prvaka.

Lokomotiva je stigla na peto mjesto 2-1 (1-1) pobjedom protiv Rudeša u Kranjčevićevoj. Lokomotivu je u vodstvo doveo Karačić (19) z slobodnog udarca, na 1-1 izjednačio je Štrkalj (32-11m) iz kaznenog udarca, da bi tri boda gostima osigurao Rakić (80) nakon lijepog ubacivanja Uzunija.

Lokomotiva sada ima 47 bodova, jedan više od šeste Gorice, dok je Rudeš uvjerljivo posljednji sa 10 bodova, 11 manje od devete Istre 1961.

U Zaprešiću su gledatelji vidjeli četiri pogotka i podjelu bodova. Domaće je u vodstvo doveo Serderov (12), gosti su preokrenuli s dva gola iz kaznenih udaraca koje su realizirali Lovrić (23-11m) i Zwolinski (59-11m), da bi konačnih 2-2 postavio Šimunec (80).

Inter je sedmi sa 28 bodova, dva više od osmog Slavena Belupa.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!