Sport

Košarka, ABA liga

Ante Nazor: Sportaš sam i nikad se ne predajem

Ante Nazor: Sportaš sam i nikad se ne predajem
Zadar/ Zvonko Kucelin

Zadarski košarkaši doživjeli su poraz u prvoj kvalifikacijskoj utakmici u kojoj se traži viza za ostankom u ABA ligi. Rezultatom 83:89 u dvorani Krešimira Ćosića nadigrao ih je MZT iz Skoplja. Na tiskovnoj konferenciji trener Nazor dao je odgovore na neka pitanja.

Na pitanje hoće li pokušati razdrmati momčad pozitivnim šokom i ponuditi ostavku, Nazor je odgovorio:

“Ja sam sportaš i nikad se ne predajem. Svi koji me poznaju to znaju.”

Uslijedilo je pitanje ima li netrpeljivosti među samim igračima. Podsjetimo, sam je Nazor prije nekoliko mjeseci izjavio kako u ekipi postoje dvije struje. Ona dobra u ona loša. Utakmica protiv MZT-a dodatno je otkrila kako se pojedini igrači jednostvano ne trpe,

“Ima netrpeljivosti. Neki jedni druge ne mogu vidjeti na oči. Pogledajte samo reakcije igrača kada izlaze vani. Nikako da ta dobra struja pobijedi.”

O samoj utakmici strareg Zadra rekao je sljedeće:

“Što reći na to što nas je protivnik u jednom dijelu utakmice zamrznuo na gotovo minus 30. Da li krenuti od pripreme utakmice, da li da analiziram košarku? Ne znam. Nema smisla. Ovo je izvan košarke. Oco je čista psihologija i ovo nam se s više ili manje oscilacija događa kroz cijelu sezonu. Ja ne znam što reći kad se igrač ne vrati natrag. Ne znam što reći kad je out pa se ne zna da je pet sekundi do kraja napada. Drugo poluvrijeme momčad s drugim licem. Nebrojeno puta se to pojavilo ove sezone i mi ako mislimo ovo izvući ove sezone moramo početi igrati utakmicu od početka do kraja.”

Potegnulo se i pitanje sportskog psihologa koji bi pokušao kroz razgovor pomoći igračima.

“Pričali smo i o tome. Ali taj alat ne ide preko noći. S psihologom treba raditi sustavno. Nije on čarobnjak koji će tu doći i jednim potezom riješiti sve.”

No pitanje svih pitanja bilo je ono na koji način podignuti momčad do utorka i uzvrata u Skopju.

“Imamo ogled s Šibenikom u međuvremenu. Pokušat ćemo sve. Danas smo pokazali da segmente utakmice možemo odigrati kako treba, no to trebamo raditi od početka do kraja”, zaključio je Nazor.


Reci što misliš!