Sport

stiglo pojačanje

Lovre Knežević novi je igrač NK Zadra

Lovre Knežević novi je igrač NK Zadra
NK Zadar

Lovre Knežević novi je igrač Nogometnog kluba Zadar. Mladi krilni napadač, rođen u Zadru 22. srpnja 1998., prošao je pripreme s prvom momčadi, ali u prva dva kola drugog dijela sezone nije imao pravo nastupa zbog manjih problema s registracijom, budući da mu je posljednji klub bio austrijski Kufstein.

Sada je sve to riješeno i Lovre će biti u konkurenciji za subotnju utakmicu 16. kola Druge HNL protiv Sesveta.

"Jako sam sretan što sam se vratio u Zadar, pogotovo jer vidim da se u posljednjih par godina, dolaskom novog rukovodstva, puno toga promijenilo nabolje i baš mi je drago da se klub razvija u pozitivnom smjeru i što ću biti dio ovog kolektiva", kazao je Knežević, jedan u nizu mladih zadarskih igrača koji su u prošlosti napustili klub mnogo ranije nego što su realno trebali.

Lovre je u NK Zadar stigao s 10 godina i zadržao se u klubu do generacije izlaznih pionira, nakon čega je kadetski i juniorski staž odradio u zagrebačkoj Lokomotivi. Potom je igrao po pola sezone za Lučko i Hrvatski Dragovoljac, a posljednju godinu i pol proveo je u Austriji.

"Povratak u Zadar za mene je velik izazov i prilika za novo dokazivanje. U dosadašnjoj karijeri igrao sam dosta toga, a najviše mi odgovaraju napadačke pozicije. No, spreman sam na sve što trener od mene bude tražio i igrat ću tamo gdje budem najpotrebniji i dati sve od sebe da pomognem momčadi. Jedva čekam prvu utakmicu", istaknuo je Lovre, svjestan ozbiljnosti posla koji očekuje njega i suigrače.

"Nismo krenuli u drugi dio sezone onako kako smo priželjkivali i zato nam je subotnja utakmica protiv Sesveta od još veće važnosti. Na domaćem terenu moramo pokazati zube i ući maksimalno od prve minute s jednim jedinim ciljem, a to su tri boda."


Reci što misliš!