Sport

48. izdanje Malonogometnog turnira

Zagrebački sportaši pomogli u izvlačenju parova za 48. Kutiju šibica

Zagrebački sportaši pomogli u izvlačenju parova za 48. Kutiju šibica

U četvrtak 15. studenog u Jazz & cabaret clubu Kontesa održano je tradicionalno izvlačenje parova za 48. izdanje Malonogometnog turnira Kutija šibica 2018. powered by Coca-Cola, a u njemu su kao i prethodnih godina sudjelovali brojni zagrebački sportaši...

Svjetski prvak u karateu Ivan Kvesić, nogometaši Dinama Mario Šitum i Mislav Oršić, košarkaši Cibone Krešimir Ljubičić i Brandis Raley-Ross, glazbenik i frontman grupe Vatra Ivan Dečak, bivši vaterpolski reprezentativac Dubravko Šimenc, najpoznatija hrvatska nogometašica Marija Matuzić poznatija kao Maca Maradona, bivši hrvatski plivač i višestruki državni rekorder Gordan Kožulj, europska taekwondo prvakinja Kristina Tomić te brončana s Europskog prvenstva u taekwondou Marija Štetić bili su domaćini ždrijeba koji je dao naslutiti kako će i ovogodišnje izdanje Kutije biti napeto do same završnice.

Ove godine za Kutiju šibica prijavile su se čak 204 ekipe, među kojima i svi osvajači prošle Kutije, što samo potvrđuje da i nakon gotovo pet desetljeća Kutija šibica ne prestaje plijeniti pozornost ljubitelja nogometa.

Gordan Kožulj, koji je pomogao kod izvlačenja ženskih parova, otkrio je kako jedna od njegovih najranijih sportskih uspomena vezana uz Kutiju šibica jer je njegov otac jedan od osnivača ekipe Mostarske kiše koja je osvojila Kutiju 1979. godine.

„Tako da je moja prva fotografija objavljena u Sportskim novostima bila zajednička fotografija s njima tijekom proslave osvajanja Kutije“, prisjetio se Gordan dodajući da se malim nogometom nije bavio jer mu je tijekom karijere bilo zabranjeno bavljenje kopnenim sportovima.

Taekwondašice Kristina Tomić i Marija Štetić su nakon Gordana Kožulja izvukle preostale parove ženskog dijela turnira, a otkrile su da i same znaju pogledati nogomet dok je Kristina Tomić priznala da je u mladosti igrala rukomet dok danas prije svakog treninga za zagrijavanje igra upravo nogomet.

Svježi zlatni karatist Ivan Kvesić došao je podržati Kutiju nakon povijesnog uspjeha koji je ostvario, a izvlačeći parove veterana rekao je da „ipak više voli gledati nego igrati nogomet“.

Veterane su izvlačili i igrači Cibone Krešimir Ljubičić i Brandis Raley-Ross. Ljubičić je rekao da kao Zagrepčanin prati Kutiju svake godine kao gledatelj koliko mu to prilike dopuste dok je Ross nogomet dobro upoznao preko prijatelja bez obzira što se ne radi o jednom od popularnijih sportova u Americi.

Izvlačenje veteranskih parova je završila najpopularnija hrvatska nogometašica Maca Maradona koja se sa svojom ekipom prijavila na ženski turnir Kutije.

Najveći interes ekipa je tradicionalno u seniorskom dijelu turnira čije su parove, između ostalih, izvukli Dinamovci Mario Šitum i Mislav Oršić.

„Obožavali smo igrati mali nogomet, ali danas se moramo paziti ozljeda pa ne igramo turnire. Mali nogomet zaigramo s prijateljima“, otkrio je Šitum.

Vaterpolski veteran Dubravko Šimenc priznao je da nogomet igra uglavnom samo kada je utakmicama povod humanitarna akcija, dok je frontmen grupe Vatra Ivan Dečak završio s izvlačenjem seniorskih parova priznavši da i sam često hakla nogomet, ali da „pred okupljenim sportašima ne može reći kako igra nogomet nego da više trči za loptom“.

Kako je naglašeno prilikom svečanog izvlačenja, koje je vodio Marko Šapit, ove nas godine osim već tradicionalnog seniorskog, u kojem će sudjelovati 132 momčadi, i veteranskog turnira, za koji se prijavilo 56 momčadi, očekuje i treći malonogometni turnir za žene, na koji se prijavilo 16 momčadi.

Turnir počinje 24. studenog te će se osim u popularnoj Dvojci Doma sportova odigravati u sportskim dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava.


Reci što misliš!