Sport

nogomet, liga prvaka

Pobjeda Barce, asistencija Rakitića, preokret Intera

Pobjeda Barce, asistencija Rakitića, preokret Intera
Mike Egerton/Press Association/PIXSELL

Na otvaranju novog izdanja nogometne Lige prvaka Barcelona je na stadionu Camp Nou pobijedila PSV Eindhoven s 4-0, dok je u drugom susretu iz skupine B Inter velikim preokretom pobijedio Tottenham 2-1.

Barcelona je rutinski stigla do pobjede protiv PSV-a premda su i Nizozemci imali svoj prilike.

Mrežu nizozemskog prvaka načeo je Lionel Messi fantastičnim udarcem iz slobodnjaka u 32. minuti. Na 2-0 još ljepšim golom povisio je Ousmane Dembele u 75. minuti. Francuz se oslobodio dva igrača PSV-a i onda prekrasnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio za 2-0. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Messi svojim drugim golom u 77. minuti, na asistenciju našeg Ivana Rakitića.

U 79. minuti Barca je ostala s igračem manje nakon što je isključen Samuel Umtiti, no Katalonci su i s igračem manje zabili, a ponovo je strijelac bio Messi u 87. minuti. Rakitić je bio u početnom sastavu Barce, a zamijenjen je u 85. minuti.

U drugom susretu Inter je velikim preokretom izborio pobjedu protiv Tottenhama 2-1 u svom prvom nastupu u Ligi prvaka nakon 2011. godine. Tottenham je imao vodstvo 1-0 i još nekoliko prilika, ali su 'Nerazzurri' u posljednjih šest minuta zabili dva gola.

Gosti su u prvom poluvremenu imali tri lijepe prilike, međutim nisu uspjeli svladati Samira Handanoviča. Eriksen je zaprijetio iz slobodnog udarca u 13. minuti, no slovenski vratar je bio spreman. U 37. minuti sjajnu priliku je ima Kane, ali je loše reagirao nakon što je već prošao Handanoviča, a u 42. minuti iz slobodnjaka je zaprijetio i Davies, no nije bilo promjene rezultata.

Tottenham je poveo u 54. minuti Eriksenovim golom. Danski veznjak je pucao, lopta je pogodila Mirandu i prevarila Handanoviča. Inter je izjednačio u 86. minuti sjajnim pogotkom do tada nevidljivog Maura Icardija. Asamoah je ubacio s lijevog krila, a argentinski napadač fantastičnim volejem s ruba kaznenog prostora zabio za 1-1. Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Vecino je nakon ubačaja iz kornera zabio za pobjedu talijanskog velikana.

Marcelo Brozović je odigrao cijeli susret, dok je indisponirani Ivan Perišić zamijenjen u 64. minuti.

U 2. kolu koje je na rasporedu 3. listopada sastaju se Tottenham - Barcelona, te PSV Eindhoven - Inter.


Reci što misliš!