Sport

nogomet, liga prvaka

Dinamo bez Lige prvaka, slavlje Young Boysa u Zagrebu

Dinamo bez Lige prvaka, slavlje Young Boysa u Zagrebu
Luka Stanzl/PIXSELL

Nogometaši švicarskog prvaka Young Boysa pobijedili su Dinamo s 2-1 (0-1) u uzvratnoj utakmici posljednjeg kvalifikacijskog kola i zahvaljujući tome plasirali se u grupnu fazu UEFA Lige prvaka, dok će zagrebački sastav svoj put nastaviti u Europskoj ligi.

Dinamo je odlično otvorio utakmicu i u 7. minuti pogotkom Izeta Hajrovića došao u vodstvo. Sve do 64. minute hrvatski prvak je imao rezultat koji mu je jamčio plasman u elitno europsko natjecanje, samo da bi u dvije minute Švicarci došli do dva pogotka, a oba puta je strijelac bio Francuz Guillaume Hoarau.

Prvi gol postigao je u 64. minuti iz kaznenog udarca, kojeg je skrivio Marin Leovac, dok je drugi put poslao loptu u mrežu u 66. minuti nakon udarca iz kuta.

Klubu iz Berna ovo je bio šesti pokušaj i prvi plasman u Ligu prvaka, a suparnike u grupnoj fazi saznat će na ždrijebu koji će biti održan u četvrtak, 30. kolovoza, u Monte Carlu.

Dinamo će svoje suparnike u grupnoj fazi Europske lige doznati na ždrijebu koji će biti u petak, 31. kolovoza, također u Monte Carlu. 


Reci što misliš!